2011. augusztus 3., szerda

Sajtos-gombás makaróni

IMG_7048

Újabb sajtos-makaróni változat (ez és ez után), zöldséggel, tarjával, és ami a legütősebb, chips-szel a tetején :-) Emellé azt hiszem nem is szükséges több megjegyzést fűznöm.

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 1 hagyma (kb. 10 dkg)
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl víz
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál (kukorica) liszt
  • szerecsendió, bors
  • 12-15 dkg cheddar
  • kb. 8 dkg chips
  • 10 dkg tarja
  • kb. 15-18 dkg borsó
  • 25 dkg szarvacska tészta (vagy bármi más, rövid vékonyabb csőtészta)

A gombát és a hagymát felszeletelem, és az olajon pár percig pirítom. Ezután felöntöm a vízzel, felforralom, és fedő alatt 10 percig főzöm. Összeturmixolom, hozzáadom a tejet, a kukoricalisztet, és felforralom. Belekeverem a csíkokra vágott tarját, a borsót és 2-3 percig főzöm. Lehúzom a tűzhelyről, belekeverem a sajt kb. 2/3-át, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. A tésztát megfőzöm a zacskón található utasítás szerint, leszűröm, és összekeverem a sajtos-gombás mártással. Tűzálló tálba teszem, a tetejére szórom az összetört chips-et és a maradék sajtot, és előmelegített sütőben, 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején (kb. 15 perc).

4 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fahéjas szívek Nagyon gyorsan elkészülő (és elfogyó) édes falatkák kávéhoz, teához, vagy fagylalthoz. Alig tudtam pár darabot megmenteni a fényképezéshez (és ahhoz is kellett némi veszekedés). Nem mértem, hogy hány kanál fahéj fogyott, s… Tovább
  • Mozzarellás tőkehalfilé Volt még itthon egy kb. 12 dekás tőkehal-szelet, amit nem akartam sem panírozgatni, sem lisztbe forgatni, és úgy megsütni. Nem mintha baj lenne, ezekkel a módszerekkel, de nem volt kedvem se a tűzhely mellől figyelni, hogy… Tovább
  • Cukkinis-répás kínai tészta Hidegen – tésztasalátaként -, és melegen, „hagyományos” zöldséges tésztaként is fogyasztható, ráadásul a szállítást is jól bírja. Tökéletes vacsora vagy ebéd hétköznapra. Akinek ez így kevés, tegyen bele egy kis maradék sü… Tovább
  • Cheddar sajtba bundázott csirkemell Újabb kb. 10 perces étel (plusz 30 perc sütés), ami nem csak gyors, hanem egyszerű is, kezdők is bátran próbálják ki. Én nem csípős, magos mustárt használtam, aki „bátrabb” készítse dijonival, vagy próbálja ki valamilyen a… Tovább
  • Hajtogatott kakaós kiflik Frissen a sütőből kivéve a legjobb, de a rengeteg vajas-kakaós krémnek köszönhetően másnapra sem száradnak ki ezek a hajtogatott-élesztős tésztából készülő kiflik. A tésztából szerintem nem érdemes kevesebbnek nekiállni, n… Tovább

0 megjegyzés: