2008. december 13., szombat

Aszalt paradicsomos gombával töltött conchiglioni



Megkívántam vacsorára valami tésztás dolgot. Így született ez a recept, olyan lássuk-mi-van-a-fagyasztóban-meg-a-kamraszekrényben módon. Azt tudtam, hogy van kb negyed kiló gomba befagyasztva és régóta kerülgetek egy bontott doboz conchiglioni-t. Ezekhez kellett kiegészítőket keresni




Hozzávalók

  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 angolzeller szár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • conchiglioni (nem tudom hány darab volt, talán 15)
  • 2 evőkanál olaj az aszalt paradicsomból
  • 2 kávéskanál balzsamecet
  • 2 dkg lisztből, 2 evőkanál vajból és 2 dl tejből besamel
  • fehérbors, só
  • szerecsendió
  • reszelt sajt (~10 dkg)


Az olajon megpárolom a hagymát, a gombát, a fokhagymát és az apróra vágott zellerszárat. Miután a gomba megpárolódott beledobom az összevágott paradicsomot, és sóval, borssal, balzsamecettel fűszerezem. Pár percig főzöm, miután kicsit hűlt beletöltöm a tésztába és egy tűzálló tálba teszem. Besamelt készítek, miután elzártam alatta a tűzhelyet, szerecsendióval, sóval és fehérborssal fűszerezem. Belekeverem a reszelt sajt felét. A besamellel beborítom a kagylókat, hogy mindnehol megpuhuljona tészta. A maradék reszelt sajttal megszórom és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, amig a tetején a sajt szép színt kap (~ 30 perc).

2 személyes adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Burgonyafánk Nem olyan régen bevillant, hogy ez az egyik gyermekkori ízem. Ha nagyobb mennyiségű krumplipüré maradt, ez készült belőle vacsorára. Nagyon gyorsan sül, ezért nem is szív magába sok olajat, ketchupbe tunkolva átmenet a vac… Tovább
  • Leveles tésztában sült camembert Nincs rá jobb szó: kalóriabomba – zsíros leveles tészta és 45% zsírtartalmú sajt egy kis lekvárral megfejelve. Tökéletes. Gyorsan elkészül, előre összeállítható, és könnyen lehet vele dicséreteket bezsebelni. Lehet áfonyal… Tovább
  • Karfiolos rakott burgonya A klasszikus kolbászos tojásos rakott krumplit nem szeretem, ez a sajtos póréhagymás mártással nyakon öntött karfiolos változat viszont bármikor jöhet. Ha nem találunk koktélparadicsomot, paradicsomkarikákat, vagy aszalt p… Tovább
  • Amarettis-csokoládés torta Egy régi Lajos Mari szakácskönyvben láttam vagy 15 éve az alapját ennek a receptnek, ami sokáig nem hagyott nyugodni, a hozzávalók között ugyanis a következő szerepelt: „15 dkg mogyorós csók” - az meg mi lehet? Most sem tu… Tovább
  • Briós Ízre szerintem tökéletes lett, a látványon még lenne mit finomítani, nem lett szép fényes a teteje, de ezen nagyon könnyű segíteni: egész tojással kell megkenni, nem csak tojásfehérjével, ahogy én tettem. Frissen-melegen a… Tovább

0 megjegyzés: