Nincs rá jobb szó: kalóriabomba – zsíros leveles tészta és 45% zsírtartalmú sajt egy kis lekvárral megfejelve. Tökéletes. Gyorsan elkészül, előre összeállítható, és könnyen lehet vele dicséreteket bezsebelni. Lehet áfonyalekvár helyett karamellizált lilahagymát, vagy nagyon apróra vágott olajbogyót is a tetejére tenni.
Hozzávalók:
- 2 db 125 g-os camembert
- 1 csomag friss leveles tészta (275g)
- 1 tojás
- áfonyalekvár
a tálaláshoz saláta
A sütőt előmelegítem 220 fokra, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. Kitekerem a leveles tésztát, és 2 nagyobb és két kisebb kört vágok ki belőle. A kisebbik kör akkora legyen hogy ha rátesszük a sajtot, fel lehessen hajtani az oldalára a túllógó részeket, a nagyobbik kör ennél kicsit nagyobb legyen. A két kisebbik kört a sütőpapírra teszem, a közepükre rakom a sajtokat, a tetejükre kanalazok 1-1 evőkanál áfonyalekvárt, és felhajtom a tésztát a sajt oldalára. Lefedem őket a nagyobbik körrel, oldalt kicsit összenyomkodom, hogy a két tésztaréteg ragadjon össze és megkenem a felvert tojással. A maradék tésztát falatnyi darabokra vágom, a tepsibe teszem, megkenem tojással, kicsit megsózom, és megszórom reszelt sajttal. Addig sütöm, amíg a tészta mindenhol ropogósra sül, közben kiveszem a sajtos stanglikat, mert azoknak kb. feleannyi idő elég a sütőben. Salátával tálalom, a stanglikat pedig elropogtatom később.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
4 megjegyzés:
Nagyon guszta!!! Nem győzök itt nálad nap mint nap csodálkozni a sok finomságon amiket alkotsz. Szuper jó blog!!!
köszi-köszi, most irulok-pirulok :-)
Hú, ez tényleg bomba! Bomba guszta és finom! Kipróbálom;) Köszönet a receptért!
Camembert áfonya variáció bármikor jöhet! Nagyon tetszik az ötlet, hogy levelestésztába van csomagolva! Köszi! :)
Megjegyzés küldése