2009. augusztus 27., csütörtök

Csirke burgonyapüré paplan alatt – aka pásztorpite

csirke1

Sajnos nem túl fotogén, de nagyon ízletes és egyszerű egytálétel, ráadásul a burgonyapüré különböző fűszerezésével könnyen változatossá tehető. Használhatunk hozzá különböző zöldfűszereket, fokhagymát, vagy már zöldségekből készült püréket is, brokkolit vagy sárgarépát.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 70 dkg burgonyából püré, tetszőlegesen fűszerezve (én szerecsendiót használtam)
  • kb. 10 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy hagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 3 dl hús- vagy zöldségalaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • friss kakukkfű
  • só, bors
  • 1-2 evőkanál olaj

A húst, a hagymát és a sárgarépát nagyon apró kockákra vágom, és a felhevített olajon 5 percig pirítom őket. Megszórom a lisszttel, elkeverem, majd felöntöm az alaplével, és a sűrített paradicsommal. Lefedve 15 percig főzöm. Közben 200 fokra előmelegítem a sütőt, és előveszek egy tűzálló tálat. A húsos ragut fokhagymával, sóval, borssal, és kakukkfűvel ízesítem. A húst a tűzálló tálba öntöm, a tetejére kanalazom a burgonyapürét, megszórom a reszelt sajttal, és kb. 20 percig sütöm (addig kell sütni, amíg a sajt megpirul a tetején).

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Meleg saláta húspogácsával A márciusi GoodFoodból van a recept, amin kicsit változtattam az itthon fellelhető alapanyagok és a preferenciáink miatt.Fitness is, wellness is, gyorsan is elkészül. Csak a grillserpenyőt utálom elmosogatni.De ez még végül … Tovább
  • Spanyol tortilla – “Végigfőzni a Meatless-t” Már megint elbambultam, és nem teljesen úgy készült, ahogy a könyv írja. Mondjuk szerintem kényelmesebb a főzőlapon kezdeni, mint többször kivenni a sütőből a nehéz öntöttvas serpenyőt.Mennyiségeket nem írok, a serpenyő mére… Tovább
  • Perecbundás csirke mézes-mustáros mártással Újabb recept a márciusi GoodFoodból, amin kicsit változtattam csak – combfilét ajánl hozzá, én inkább mellből csináltam, most az volt a szimpatikusabb, és a mártás kapott egy joghurtos/kefires alapot.A köret répa-burgonya tó… Tovább
  • Húsgolyó zöldfűszeres mártással Marhahúsgolyók + selymes zöldfűszeres mártás + sütőtökös burgonyapüré = őszi királyság. Hozzávalók: a húsgolyókhoz: 25 dkg darált sovány marhahús 5 dkg tejszín 5 dkg zsemlemorzsa só, bors 1 tojás kevés vaj a sütéshez friss … Tovább
  • Almás paszternákleves Igazi téli zöldségleves: alma, paszternák, póré és krumpli. Jól hangzik, igaz? Hozzávalók: 50 dkg paszternák, meghámozva, kis kockákra vágva 1 póréhagyma, felszeletelve 2 alma, meghámozva, kimagozva és kis kockákra vágva 1-… Tovább

0 megjegyzés: