2009. augusztus 27., csütörtök

Csirke burgonyapüré paplan alatt – aka pásztorpite

csirke1

Sajnos nem túl fotogén, de nagyon ízletes és egyszerű egytálétel, ráadásul a burgonyapüré különböző fűszerezésével könnyen változatossá tehető. Használhatunk hozzá különböző zöldfűszereket, fokhagymát, vagy már zöldségekből készült püréket is, brokkolit vagy sárgarépát.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 70 dkg burgonyából püré, tetszőlegesen fűszerezve (én szerecsendiót használtam)
  • kb. 10 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy hagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 3 dl hús- vagy zöldségalaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • friss kakukkfű
  • só, bors
  • 1-2 evőkanál olaj

A húst, a hagymát és a sárgarépát nagyon apró kockákra vágom, és a felhevített olajon 5 percig pirítom őket. Megszórom a lisszttel, elkeverem, majd felöntöm az alaplével, és a sűrített paradicsommal. Lefedve 15 percig főzöm. Közben 200 fokra előmelegítem a sütőt, és előveszek egy tűzálló tálat. A húsos ragut fokhagymával, sóval, borssal, és kakukkfűvel ízesítem. A húst a tűzálló tálba öntöm, a tetejére kanalazom a burgonyapürét, megszórom a reszelt sajttal, és kb. 20 percig sütöm (addig kell sütni, amíg a sajt megpirul a tetején).

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Rakott sütőtök Az aktuális Ínyenc-ből van a recept, csak a paradicsom mennyiségén változtattam, szerintem túl sokat írt eredetileg és hokkaido tök helyett sonkatököt tettem bele. Nagyon finom, szerintem maradék bolognai raguból is lehet k… Tovább
  • Crostata (Nigella-féle) A crostata egy omlós tésztából készülő gyümölcsös vagy lekváros olasz sütemény, ez a név azonban Nigella könyvében (Házi istennő, mi más) egy kevert tésztájú kuglóf-szerűséget takar. Ami egyébként finom meg minden, csak vala… Tovább
  • Zabpelyhes fasírtLeginkább csak ötletadó, hogy főtt burgonya, és beáztatott, kinyomkodott kenyér (ehh, nekem ez annyira gusztustalanul hangzik) nélkül is lehet fasírtot sütni. Hozzávalók: 25 dkg darált hús 1 tojás 1 marék reszelt sajt só… Tovább
  • Mustáros-hagymás csirkecomb Végre egy Stahl-recept, amire azt tudom mondani (a mogyoróvajas kekszen és a görög citromos csirkén kívül), hogy remekül működik úgy, ahogy a könyvben le van írva. Azt már a görög csirkénél megtanultam, hogy a serpenyő sütőb… Tovább
  • Tojáskrémes reggeli burrito Végre egy olyan reggeli, ami sejtésem szerint nem 1500 kcal és nem leszek utána éhes egy óra múlva. Ébredés után egy darabig nincs étvágyam, ezért hétköznap elég soványan szoktam reggelizni, azért nem fogok korábban kelni, m… Tovább

0 megjegyzés: