2009. augusztus 12., szerda

Csokoládés pohárkrém

csokikrem1

Volt egy lejárat közeli tejszínem, és némi amaretti kekszem, ebből akartam minél kevesebb munkával desszertet összehozni. Nagyszerűen sikerült – már ha valaki szereti a tömény, tejszínes krémeket.

csokikrem2

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dkg cukor
  • pár szem (kb. 8) amaretti keksz
  • 2 evőkanál rum
  • csokoládé lapocskák

A tejszínt felforralom a cukorral és az étcsokoládéval, és egy éjszakára (vagy egy egész napra) hűtőbe teszem. Tálalás előtt kemény habbá verem. A poharak, vagy tálkák aljába összetört amaretti szórok, meglocsolom a rummal, rákanalazom a csokoládékrémet, és csokoládélapocskákkal megszórva tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

3 megjegyzés:

Fruzska írta...

Nagyon gusztusos és jó ötletet adtál, megyek veszek egy kis tejszínt:) Köszönöm szépen:)

szepyke írta...

Én meg hoztam egy poharat, ha esetleg nem lenne már üres pohár, amibe adagolni tudnál, így jelentkeznék rá!:D

Lilla írta...

aztán úgy jártok mint én, hogy a súlyotok minden eddigi rekordot megdönt (rémes, komolyan).