2009. szeptember 24., csütörtök

Póréhagymás csirkemell tejszínes mártásban

porescsirke1

Mindenkinek van valamilyen bűnös élvezete, kinek a csokoládé, kinek az alkohol, nekem a tejszínes szószos húsok. Nem kellene, mert hizlal, meg magas a koleszterinszintem, de néha egyszerűen muszáj. A csirkehús-tejszín páros mellé mindig kerül egy harmadik főszereplő az ételbe, most „a hagyma”. Nem is egyféle, hanem rögtön kettő. Sőt az eredeti terveim szerint háromféle lett volna, de az egy hete vásárolt snidlingnek megpenészedett a töve, úgyhogy repült a kukába. Pedig nagyon el tudtam volna képzelni egy kis aprított snidlinget a tetején.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 póréhagyma
  • kb. 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 2 evőkanál olaj
  • só, bors

A csirkehúst felkockázom, a kétféle hagymát karikákra vágom. Az olajon megpirítom a húst és a hagymát, megszórom a liszttel, majd hozzáöntöm a bort. Elkeverem, és lefedve 10 percig párolom. Hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom, és még egyszer felforralom. Rizzsel vagy krokettel, ha van, snidlinggel megszórva tálalom.

3-4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Indonéz satay Újabb kókusztejes-mogyoróvajas fogás a pár héttel ezelőtti thai kókusztejes-csilis csirke után. A satay (szaté) Délkelet-Ázsiában mindenhol kedvelt, a legnépszerűbb ez a mogyorós változat. Sóra egyáltalán nem volt szükség,… Tovább
  • Szezámmagos csirkemell Van pár étel, amibe kifejezetten nem jó a laktózmentes tej – palacsintát például nem lehet belőle sütni -, itt azonban előnyös volt a magasabb cukortartalom, mert a hússzeleteket kellemes karamellréteg vonta be. A tejes-fo… Tovább
  • Tejfölös-gombás csirkecsíkok Nagyon nem fogy a pirospaprikám, azt pedig nem kéne megvárni, hogy lejárjon, és semmi íze ne legyen már, úgyhogy pirospaprikás-tejfölös mártásos húst készítettem. Amúgy is volt egy kis csirkehús és egy kis gomba a fagyaszt… Tovább
  • Paradicsomos csirketekercsek Ez talán az a grillezett hús, amit jobb sütőben elkészíteni, mint grillrácson vagy grillserpenyőben, mert a húst nehéz igazán vékony karikákra vágni, ezért aztán lassabban és nehezebben sül át, ha csak alulról kap hőt (onn… Tovább
  • Mediterrán csirkebatyu Igazán nyári étel – cukkíni, paradicsom, mozzarella, bazsalikom… villámgyorsan elkészül, az összeállítása nem vesz 10 percnél többet igénybe. Miközben a hús sül, el lehet készíteni a köretet, és meg lehet teríteni. Hoz… Tovább

2 megjegyzés:

karola írta...

Nekem nagyon Teszik az oldal.:))

Lilla írta...

köszi :-)