2009. június 29., hétfő

Mediterrán csirkebatyu

csirkebatyu2

Igazán nyári étel – cukkíni, paradicsom, mozzarella, bazsalikom… villámgyorsan elkészül, az összeállítása nem vesz 10 percnél többet igénybe. Miközben a hús sül, el lehet készíteni a köretet, és meg lehet teríteni.

csirkebatyu1

Hozzávalók:

  • 2 (fél) csirkemell
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 kis cukkíni
  • 1 csomag (12 dkg azt hiszem) mozzarella
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • bazsalikom

A sütőt 200 fokra (légkeverés) előmelegítem. A csirkemelleket 3-3 helyen jó mélyen beirdalom, a mozzarellát 6 szeletre vágom. A hús hasítékaiba 1-1 sajtszeletet csúsztatok A paradicsomot és a cukkínit felkarikázom. Az alufóliából két négyzetet tépek (tekercsszélességűt). Úgy fordítom őket, hogy a fényes felük legyen felfelé, és vékonyan megkenem az olajjal. A fóliák közepére halmozom a paradicsom és cukkíni karikákat, megszórom őket sóval, borssal és bazsalikomlevelekkel. A tetejükre teszem a csirkemelleket, azokra is szórok egy kis bazsalikomot. Becsomagolom a fóliába, tepsibe teszem és 30-35 percig sütöm. Tálalás előtt kibontom a csomagokat, rizzsel vagy tésztával tálalom.

2 fős adag. Eredetileg  a női lapozón.

0 megjegyzés: