2009. június 11., csütörtök

Szezámmagos csirkemell

szezammagoscsirke2

Van pár étel, amibe kifejezetten nem jó a laktózmentes tej – palacsintát például nem lehet belőle sütni -, itt azonban előnyös volt a magasabb cukortartalom, mert a hússzeleteket kellemes karamellréteg vonta be. A tejes-fokhagymás áztatás nagyon jót tesz a csirkehúsnak, kellemesen fűszeres és csodálatosan omlós lesz tőle.

Hozzávalók:

  • csirkemell-szeletek
  • tej (laktózmentes volt, de aki bírja a tejet emiatt ne vegyen ilyet)
  • fokhagyma
  • olaj
  • szezámmag

Ha szükséges, kicsit kiklopfolom a húst, a mennyiségtől (és a toleranciától) függően megpucolok pár gerezd fokhagymát, áttöröm, és kevés tejben elkeverem. A húst ebbe a fokhagymás tejbe áztatom egy éjszakára (jól lefóliázva teszem a hűtőbe, mert bármennyire is szeretem a fokhagymát, azt már nem szeretem, ha mindennek fokhagyma szaga lesz). Másnap lecsöpögtetem a hússzeleteket, kevés olajban megpirítok pár evőkanál szezámmagot, beleteszem a húst, és oldalanként pár perc alatt pirosra-karamellesre sütöm (legyen elég szezámmag a serpenyőben, hogy jó sok ragadjon a húsra). Sütés után sózom csak, tetszőleges körettel tálalom.

Eredetileg a női lapozón.

 

0 megjegyzés: