Nagyon nem fogy a pirospaprikám, azt pedig nem kéne megvárni, hogy lejárjon, és semmi íze ne legyen már, úgyhogy pirospaprikás-tejfölös mártásos húst készítettem. Amúgy is volt egy kis csirkehús és egy kis gomba a fagyasztóban, a kettő kombinálásával pont kijött egy két adagos tejfölös-gombás csirkepaprikás.
Hozzávalók:
- 1 kis fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 25 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé
- 12 dkg laskagomba
- 1-1,5 dl tejföl
- kevés fehérbor
- 1 púpos teáskanál pirospaprika
A felhevített olajon megdinsztelem a hagymát, félrehúzom, 1-2 perc múlva belekeverem a pirospaprikát, és visszateszem a tűzhelyre. Hozzáadom a húst, és addig sütöm, amíg minden oldalán kifehéredik. Mellédobom a gombát, átforgatom, majd kevés bort öntök alá, és lefedve készre párolom. Végül belekeverem a tejfölt, felforralom és nokedlivel vagy krumplipürével tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Megjegyzés küldése