2010. február 9., kedd

Csokoládés ostyatorta

ostyatorta1

Mint két időzített bomba ketyegett a szekrényben egy csomag ostyalap és fél zacskó puffasztott rizs. Némi netes böngészés után arra jutottam, hogy egyik fellelhető recept sem szimpatikus az ostyalap hasznosítására, ezért kreáltam egy sajátot. Többek között a rengeteg cukor borzasztott el, én végül nem használtam fel „extra” cukrot, csak annyira édes, ami az étcsokoládéban van. Az icipicit savanykás házi krémsajt és az étcsokoládé nagyon jó kis párost alkot.

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2-3 marék kókuszreszelék
  • 2 marék puffasztott rizs
  • 4-5 ostyalap
  • 40 dkg krémsajt
  • diónyi vaj

A vajat és a csokoládét felolvasztom – a legegyszerűbb a mikróban -, és ha langyosra hűlt, kanalanként belekeverem a krémsajtot és a kókuszreszeléket. Két ostyalapot (az enyém meglehetősen nagyméretű volt, kb.15-20 cm a rövidebbik oldala a hosszú pedig mint a sütőbe való tepsi)vékonyan megkenek a krémmel, és a maradék krémbe belekeverem a puffasztott rizst. Az egyik megkent lapra nyomok egy újabb ostyalapot, és rákenem a puffasztott rizses krémet (lehet a rizses krémet egy újabb lappal elválasztani, én egyben rákentem az egészet), a tetejére teszek egy újabb ostyalapot, és végül krémes oldalával lefelé befedem a félretett már megkent darabbal. Az egész tetejére egy tepsit teszek, rápakolok pár nagy és nehéz könyvet, és pár órára úgy hagyom. Csíkokra vágom, és hűtőben tárolom.

Elég nagy adag, nekünk pár napig kitartott ez a mennyiség. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kókuszkrémes zöldségragu Hoztam két doboz kókuszkrémet Hollandiából, mert olcsó volt, és mert nálunk sajnos nem terem minden sarkon (és ahol van ott is drágább). A kókusztej is finom, és intenzív ízű meg minden, de a kókuszkrém… hmmm… a magamfajta … Tovább
  • Zabpelyhes-mazsolás muffin … avagy részemről fogyókúra-muffin, mert nem szeretem, így egy darabot sem eszem belőle :-) Amúgy a tesztközönség szerint nagyon finom, sütés közben totál karácsony-illat lesz tőle a lakásban, és másnap (sőt harmadnap) is … Tovább
  • Rumos trüffel (laktózmentes)Elfelejtettem lefotózni, de mivel az esküvőre készült a vendégeknek (egy másik bonbon társaságában, kis kék dobozban mindenkinek a tányérja mellé téve), talán érthető, hogy miért… A recept elég nagy mennyiség (az eredeti hár… Tovább
  • Kókuszos almatorta Egy nagyon régi rama receptfüzetből van, és ez az egyetlen almás sütemény, amit szeretek, pedig nyersen (ha fel van szépen vágva cikkekre) nincsen semmi bajom az almával, de a főtt-sült szottyadt barna puha almával ki lehe… Tovább
  • Kókuszos kekszgolyó Mindenki mindig a saját receptjére esküszik, az a legjobb. Hát az a helyzet, hogy kókuszba hempergetett kekszgolyóban én vagyok a legjobb. Ez is a hozzávalókon múlik (meg a nagyszerű segéderőn, ugye hugi). A minőségen és a… Tovább

3 megjegyzés:

Belly írta...

Jól hangzik.

szepyke írta...

Én a Pischinger tortát csináltam meg, mert nekem meg olyan ostyám volt. Nem volt rossz, de legközelebb sokkal több tölteléket teszek bele, kb ennyit, mint a tiédben van!:)

Lilla írta...

az egészben a krém a lényeg :-)