2010. április 14., szerda

Sárgarépás reteksaláta

reparetek2

Ez a sárgarépa saláta leginkább a savanyúságokra hasonlít a felhasznált ecetmennyiség, és az elkészítési mód miatt, ami – kiindulva a magyarok savanyúság szeretetéből – sokak számára szimpatikus lehet. Aki azonban szelídebb ízekre vágyik, használjon csak egy, maximum két evőkanál ecetet. Szerintem magában is nagyon finom, de egy kis sonkával az igazi.

Hozzávalók:

  • 4-5 nagy sárgarépa
  • 1 csokor retek
  • fél dl almaecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 evőkanál szezámmag

Az ecetet, a cukrot és a sót összekeverem, pár percig forralom, majd félreteszem hűlni. A retket vékonyan felkarikázom, a répát megtisztítom, és julienne-re vágom, vagy nagylukú reszelőn lereszelem. A zöldségeket összekeverem a hideg öntettel, és pár órára a hűtőbe teszem. Egy serpenyőben szárazon megpirítom a szezámmagot, és tálalás előtt megszórom vele a salátát.

4-6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Burgonyás pogácsa Mohánál találtam a receptet. És csak annyit tudok rá mondani, hogy ‘úá’. Egyszerű volt megcsinálni, másnap is finom, könnyű bánni a tésztával, és még hajtogatni sem kellett túl sokat, a megkenés-feltekerés a több kör hajtog… Tovább
  • Szezámmagos csirke Van pár “guilty pleasure”-öm (bűnös szenvedélyem), az egyik nyilvánvalóan a hamburger, a másik a tészta, a harmadik pedig újabban péntek/szombat este mindenféle panírozott  kínai dolgokat rendelni és a kanapén elfogyasz… Tovább
  • Cukkinis-répás kínai tészta Hidegen – tésztasalátaként -, és melegen, „hagyományos” zöldséges tésztaként is fogyasztható, ráadásul a szállítást is jól bírja. Tökéletes vacsora vagy ebéd hétköznapra. Akinek ez így kevés, tegyen bele egy kis maradék sü… Tovább
  • Taco káposztasalátával és csirkével/hallal Ez is hétvégi meccsnézős kaja, azt hiszem ez az utolsó a fényképezőgépemről. A döntőre még ki kell találni valamit (meg lehet hogy az elődöntőkre is, ha már stílusosak akarunk, lenni és ennyire szeretünk enni még mindennek… Tovább
  • Mézes-mustáros sült csirkecomb Igazán tehetségtelen hentes lennék, nem is érzek magamban lelkesedést ahhoz, hogy nekiálljak csirkecombot csontozni. Úgyhogy megvettem készen a comb-filéket, kb. 5 perc alatt elkészítettem a pácot, aztán némi sütés után be… Tovább

1 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Ebből én is kérek egy falatot!:)