2010. április 18., vasárnap

Töltött tojás

toltottojas2

A töltött tojás egy nagyon jól variálható étel a legtöbbször mégis mindig ugyanúgy készül, majonézzel és egy kicsi mustárral (esetleg egy kis tejföllel). Most három egyszerű, és mindennapi hozzávalót tartalmazó változatot készítettem, egyet curryvel, egyet ecetes uborkával, és egyet bazsalikommal. Lehet természetesen másféle zöldfűszerrel, chili paprikával, fokhagymával, szardellapasztával is próbálkozni.

Hozzávalók:

  • 12 főtt tojás
  • majonéz
  • mustár
  • curry
  • pár bazsalikomlevél
  • ecetes uborka

A tojásokat kettévágom, 3 kis tálkába teszek 4-4-4 tojássárgáját, és villával összetöröm. Az első adaghoz keverek egy kávéskanálnyi curryt, kevés sót, és annyi majonézt, hogy kellően krémes legyen. A második adag sárgájához mustárt és apróra vágott ecetes uborkát adok (és ha szükséges, egy kevés sót). Az utolsó adaghoz pedig majonézt, sót és kb. 2 evőkanálnyi apróra vágott bazsalikomot keverek. A tojáskrémmel megtöltöm a fehérjéket, és azonnal tálalom.

24 fél tojás lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: