2010. április 14., szerda

Sárgarépás reteksaláta

reparetek2

Ez a sárgarépa saláta leginkább a savanyúságokra hasonlít a felhasznált ecetmennyiség, és az elkészítési mód miatt, ami – kiindulva a magyarok savanyúság szeretetéből – sokak számára szimpatikus lehet. Aki azonban szelídebb ízekre vágyik, használjon csak egy, maximum két evőkanál ecetet. Szerintem magában is nagyon finom, de egy kis sonkával az igazi.

Hozzávalók:

  • 4-5 nagy sárgarépa
  • 1 csokor retek
  • fél dl almaecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2-3 evőkanál szezámmag

Az ecetet, a cukrot és a sót összekeverem, pár percig forralom, majd félreteszem hűlni. A retket vékonyan felkarikázom, a répát megtisztítom, és julienne-re vágom, vagy nagylukú reszelőn lereszelem. A zöldségeket összekeverem a hideg öntettel, és pár órára a hűtőbe teszem. Egy serpenyőben szárazon megpirítom a szezámmagot, és tálalás előtt megszórom vele a salátát.

4-6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Ebből én is kérek egy falatot!:)