2010. május 12., szerda

Cheddar sajtba bundázott csirkemell

csirke1

Újabb kb. 10 perces étel (plusz 30 perc sütés), ami nem csak gyors, hanem egyszerű is, kezdők is bátran próbálják ki. Én nem csípős, magos mustárt használtam, aki „bátrabb” készítse dijonival, vagy próbálja ki valamilyen angol mustárral (a nemzetek szempontjából úgyis az illik legjobban a cheddarhoz). Szerintem saláta vagy valamilyen zsenge, nem túl puhára párolt zöldség illik hozzá legjobban.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell-filé
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • pár evőkanál durvára reszelt cheddar
  • 2-3 evőkanál liszt
  • só, bors

Egy tálban összekeverem a mustárt a tejjel, és egy másikban a sajtot a liszttel és a petrezselyemmel. Ha szükséges, félbevágom a csirkemellet, és a két darabot először a mustárba, majd a sajtba forgatom. Tepsibe teszem, a tetejére nyomkodom a maradék sajtot, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütöm (én 10 percig légkeveréssel, majd alsóval sütöttem). Salátával vagy párolt zöldséggel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Cheddar a barátom!:)Minden jó, amiben van!:)

Felhőlány írta...

Nem tudom eléggé méltatni az ilyen gyors finomságaidat! Isteni! :))