2010. május 12., szerda

Cheddar sajtba bundázott csirkemell

csirke1

Újabb kb. 10 perces étel (plusz 30 perc sütés), ami nem csak gyors, hanem egyszerű is, kezdők is bátran próbálják ki. Én nem csípős, magos mustárt használtam, aki „bátrabb” készítse dijonival, vagy próbálja ki valamilyen angol mustárral (a nemzetek szempontjából úgyis az illik legjobban a cheddarhoz). Szerintem saláta vagy valamilyen zsenge, nem túl puhára párolt zöldség illik hozzá legjobban.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell-filé
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • pár evőkanál durvára reszelt cheddar
  • 2-3 evőkanál liszt
  • só, bors

Egy tálban összekeverem a mustárt a tejjel, és egy másikban a sajtot a liszttel és a petrezselyemmel. Ha szükséges, félbevágom a csirkemellet, és a két darabot először a mustárba, majd a sajtba forgatom. Tepsibe teszem, a tetejére nyomkodom a maradék sajtot, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütöm (én 10 percig légkeveréssel, majd alsóval sütöttem). Salátával vagy párolt zöldséggel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Póréhagymás csirkefasírt Újabb maradékból készült étel, ezúttal egy kis főtt csirkehúst használtam fel egy teljesen új fogáshoz, ami ráadásul a fogyókúrámba is beilleszthető (a kitűzött cél 25%-a már megvan). A húsgolyókat nem bő olajban sütöttem,… Tovább
  • Rakott tőkehal Tőkehalat még sosem vettem ezelőtt, egy alkalom után a tapasztalatok: kiolvasztás közben elég sok vizet engedett magából, sütés előtt ezért érdemes felolvasztani, különben főzés lesz a dologból, az eddig elfogyasztott két … Tovább
  • Narancskrémes piskótatekercs Alapvetően karácsonyi sütemény, alternatívája a klasszikus, csokoládés fatörzsnek. Szerintem azonban annyi süteményt nem lehet pár nap alatt végigenni, ahány a karácsonyi szakácskönyvekben és újságokban van, néhányat el ke… Tovább
  • Csokoládékrémes bécsi puffancs Omlós vaníliás keksz ganache-sal, azaz tejszínből és csokoládéból álló krémmel összeragasztva… Elképesztően jó, nem tudom, hogy az közel 1:1-es vaj-liszt arány, vagy a kukoricaliszt miatt lett a keksz ennyire jó, mindenese… Tovább
  • Pestos csirkével töltött palacsinta Alkalmas ez az étel maradékok eltüntetésére (pár darab palacsinta és némi hús a levesből), de érdemes emiatt is sütni pár palacsintát, és főzni (vagy sütni) egy kis húst, mert finom és egyszerű. Nagyon várom már a spárga s… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Cheddar a barátom!:)Minden jó, amiben van!:)

Felhőlány írta...

Nem tudom eléggé méltatni az ilyen gyors finomságaidat! Isteni! :))