2010. május 12., szerda

Cheddar sajtba bundázott csirkemell

csirke1

Újabb kb. 10 perces étel (plusz 30 perc sütés), ami nem csak gyors, hanem egyszerű is, kezdők is bátran próbálják ki. Én nem csípős, magos mustárt használtam, aki „bátrabb” készítse dijonival, vagy próbálja ki valamilyen angol mustárral (a nemzetek szempontjából úgyis az illik legjobban a cheddarhoz). Szerintem saláta vagy valamilyen zsenge, nem túl puhára párolt zöldség illik hozzá legjobban.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell-filé
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • pár evőkanál durvára reszelt cheddar
  • 2-3 evőkanál liszt
  • só, bors

Egy tálban összekeverem a mustárt a tejjel, és egy másikban a sajtot a liszttel és a petrezselyemmel. Ha szükséges, félbevágom a csirkemellet, és a két darabot először a mustárba, majd a sajtba forgatom. Tepsibe teszem, a tetejére nyomkodom a maradék sajtot, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütöm (én 10 percig légkeveréssel, majd alsóval sütöttem). Salátával vagy párolt zöldséggel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sonkás babsaláta Volt még pár deka száraz bab a szekrényben, ami semmi másra nem lett volna elég, a sonka magában nem igazán fogyott, tojás és mozzarella pedig mindig van itthon. Innentől elég egyértelmű volt, hogy mi lesz az ebéd, egy egy… Tovább
  • Trikolor saláta Igazán március 15-én lett volna stílusos ez a saláta, de úgy alakultak a dolgok, hogy csak 16-án készítettem el. Nagyon várom már a meleget, és egyre kevésbé kívánom a húst, fagylalton és könnyű zöldséges ételeken akarok m… Tovább
  • Omlós húsos táska Az anyámtól tanul sütemények egyike, amióta az eszemet tudom, benne van a kézzel írott- beragasztgatott füzetkéjében. Tipikusan „semmi extra” a receptje, egy egyszerű omlós tészta sonkakrémmel töltve, mégis mindenkinek nag… Tovább
  • Sonkás-borsós rizottó Hasonló rizottó volt már a blogon, ez most azonban egy húsvétra hangolt verzió, sonkával és zöldség- vagy csirkealaplé helyett a sonka főzőlevében puhára fövő rizzsel. Nálunk „magában” kenyérrel, retekkel és tormával nem f… Tovább
  • Sonkás-sajtos palacsinta Egyikünk sem az a kenyeres-felvágottas típus, úgyhogy a (nem túl nagy) húsvéti sonka is kitartott egy darabig, és különböző RENDES ÉTELEKBEN végezte, nem tormával és retekkel, kenyér mellé betolva (ha már itt tartunk, egyö… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Cheddar a barátom!:)Minden jó, amiben van!:)

Felhőlány írta...

Nem tudom eléggé méltatni az ilyen gyors finomságaidat! Isteni! :))