2010. május 7., péntek

Cukkinis-répás kínai tészta

tesztasalata1

Hidegen – tésztasalátaként -, és melegen, „hagyományos” zöldséges tésztaként is fogyasztható, ráadásul a szállítást is jól bírja. Tökéletes vacsora vagy ebéd hétköznapra. Akinek ez így kevés, tegyen bele egy kis maradék sült vagy főtt csirkehúst, vagy az újhagyma előtt süssön meg némi apróra vágott csirkemell-filét a szezámolajban. Érdemes beszerezni egy üveg pirított szezámmagból készült olajat, az ázsiai ételeknek nagyszerű kiegészítője, és salátákra is jó, az egészen fűszeres, füstös íze miatt.

Hozzávalók:

  • 1 kis cukkini
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 „kocka” tojásos kínai tészta
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál kínai fűszerkeverék
  • (gyömbér)

A sárgarépát meghámozom, levágom a cukkini két végét, mindkettőt 4-5 cm hosszú darabokra vágom, és a zöldséghámozóval „felszeletelem”. A tésztát leöntöm forró vízzel, és lefedve állni hagyom, amíg megpuhul, majd leszűröm. Az újhagymát ferdén felszeletelem, és a felhevített olajon pár percig sütöm, majd mellédobom az áttört fokhagymát, és egy perc után hozzáadom a zöldségeket. Pár percig párolom, a citromlével, a szójaszósszal, a kínai fűszerkeverékkel, és ha szükséges, egy kis sóval fűszerezem. Beleforgatom a tésztát, megszórom a szezámmaggal, és melegen vagy hidegen tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Téli saláta Nagyon jól néz ki, nagyon menő és nagyon finom – mindenféle őszi-téli menőség egy tányéron. Mostantól nincs kifogás, mindenki egyen több zöldséget, és le az unalmas salátákkal! akkor, nézzük mi került a tányérra bébispenót … Tovább
  • Spenótos rizottó sült paradicsommal Nem írom le századszorra is hogy hogyan kell rizottót főzni, nagyon széles az irodalma, meg már számos alkalommal megtettem. Csak a mennyiségek, és az ízesítés jön. :-) Első alkalommal egy kis adag befagyasztott, összevágott… Tovább
  • Mustáros-juharszirupos salátaöntet Most ez a salátaöntet a favorit nálunk. Kell bele 3 dolog, meg egy tálka és egy kiskanál. És kb. 2 perc. Az üveges meg mondjon le… (amúgy is, de ez egy újabb érv). A sültcsirkés-gofris szendviccsel indult az egész, azóta ped… Tovább
  • Villámpizza Kezdéstől az evésig kb. 30 perc. Sütéssel, mindennel. Hello expressz élesztő :-) Nincs mindig idő kivárni a másfél órát. Kenyérliszt, gyorsélesztő és pesto a fagyasztóból. Hozzávalók a tésztához 30 dkg kenyérliszt fél cso… Tovább
  • Áfonyás palacsinta Még mindig amerika háziasszonya, Martha Stewart és az ő “American food”-ja. Gyorsan megvan, nagyon finom lédús az áfonyától, és még nekünk is sikerült munka előtt, hétköznap megcsinálni. Pedig általában csak pirítós és sajt… Tovább

2 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Annyira örülök a receptednek,már olvastam a portálon! Nagyon szeretem ezt a tésztát,de a kínai büfékhez nincs sok bizodalmam,egy helyen ettem rendszeresen de az is megváltozott... A tésztát hol szerzed be! Képzeld már megismerem kép alapján a Női Lapozón a receptjeidet régen meg nem is néztem a nevet,most már nem kell kép alapján tudom mi a tiéd!:)

Lilla írta...

hát a kníai büfé nekem sem kedvencem, huginak egyszer volt olyan, hogy elvitelre kérte, és mire hazaért vele ""szaga lett".
a fővámtéri csarnokban az ázsiában szoktam. fél kilós csomag, 8 "kocka" van benne. ha levesbe teszem, akkor kettőnknek egy kocka kell, ha így tésztával főétel lesz belőle, akkor fejenként 1. csak a levest rögtön meg kell enni, mert addig dagad, amíg van rajta lé...

:-DDD