2010. június 1., kedd

Csokis-kókuszos töltött keksz

Katánál találtam ezt a receptet, sokat nem is változtattam rajta, csak a tölteléket igazítottam az itthoni alapanyagokhoz (és kicsit többet csináltam belőle, mert a nála látott mennyiség nekem nem volt elég, azt hiszem én nagyvonalúbban tömködtem a tölteléket a kekszekbe). Állítólag 4-5 nap után már nem tökéletes az állaga, hát nálunk azt hiszem kb. 36 óra alatt fogyott el az adag, szóval ezt nem sikerült tesztelni.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál vanília kivonat

A töltelékhez:

  • kb. 4 dkg kókuszreszelék
  • kb. 5 púpos evőkanál étcsokoládé-lapocska (vagy reszelt csokoládé)
  • rum
  • tej
  • porcukor a tetejére

A vajat kis kockákra vágom, a tészta többi hozzávalójával együtt a nagy aprítóba teszem, és a géppel pár mp alatt “összekeverem” az omlós tésztát. Fóliába csomagolva kb. 1 órára a hűtőbe teszem. Közben a (kicsi) aprítóval egy kicsit finomítok a kókuszreszeléken, majd kanállal hozzákeverem a csokoládé lapocskákat, némi rumot, és kevés tejet, hogy éppen csak összeálljon. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréssel) és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A tésztából 24-28 golyót gyúrok, az ujjammal mélyedést nyomok a golyókba, megtöltöm őket a töltelékkel, és a széleket a töltelékre hajtom. Leírva elég körülményes, de igazából elég triviális a dolog. A megtöltött golyókat kicsit ellapítom, a tepsibe teszem, és kb. 20 perc alatt megsütöm. a kihűlt kekszeket megszórom porcukorral.

24-28 darab lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Vaníliás-kardamomos keksz A múltkori keksz-sütés másik “indulója”. Sosem gondoltam volna, hogy egy egyszerű kinyomós keksz ennyire jó lehet. Felül kell bíráljam a nézeteimet :-) Gyorsan elkészül, csak egy tálra és egy kanálra (vagy egy tálas mixerre… Tovább
  • Zabpelyhes, mogyoróvajas csokis keksz A korábban ígért másik Martha Stewart recept – fehérliszt nélküli keksz. Csinálhattam volna nyírfacukorral is, de ezekben a kekszekben nagyon jó az a plusz íz, amit a nádcukor hozzátesz. Az összevágott csokoládé mellé földim… Tovább
  • Színátmenetes torta – ombre cake Nem vagyok jó torták fényképezésében, ez van. A lényeg szerencsére látszik. Szuper-szemfényvesztő átmenetes torta. Igazi születésnapi darab.Ezen tűzijáték és gyertyák voltak, de a zászlók is jól mutatnak rajta.Kell hozzá ném… Tovább
  • Epres cheesecake Ezt a tortát sütöttem Levinek a születésnapjára. Eper, cheesecake és Juventus ezek a hívószavak. Juve meccsen voltunk a nagy nap előtt pár nappal, a másik kettőt pedig összeraktam egybe. Na jó nem én, hanem Martha Stewart, é… Tovább
  • Gofri VII.–csokidarabos gofri Annyi jó gofri receptem van már, hogy nehéz eldönteni, melyik a legjobb. Azt hiszem mindig az aktuális. Ez is egy nem túl édes tésztájú, elég ropogós, és valami hihetetlenül “habos” változat. Még a csokidarabok nélkül is … Tovább

3 megjegyzés:

Bianka írta...

ÓÓÓ nálad is csodálatos

Kata írta...

Igen mert nálam kibuggyant a töltelék...biztosan nem elég tehetségesen tömködtem bele:) viszont örülök, hogy nektek is ízlett!

Lilla írta...

nekem 1-2nek repedt ki a teteje, az is csak kicsit.
a tejfölt viszont szerintem bővebben mértem mint te, két rendes púpos kanál tejfölt raktam bele, elég lágy és zsíros volt a tészta, de nagyon jól lehetett formázni.