2010. június 28., hétfő

Csokoládékrémes muffin

Szerintem az étcsokoládé-tejföl páros nagyon jó, kókusszal turbózva raktam már palacsintába is, nagyon tetszik az étcsokoládé a tejföl enyhe savanykásságával kiegészítve. Kicsit „gombhoz a kabát” volt ez a sütemény, mert fel akartam már avatni a legújabb adag mintás muffin papíromat, és amit mindig tudok sütni, mert minden hozzávaló van itthon, az a csokoládés muffin.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 evőkanál puha vaj
  • 2 tojás
  • 13 dkg barna nádcukor (én világosbarnát használtam)
  • 13 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg tejföl (20%-os)

A krémhez:

  • 13 dkg étcsokoládé
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 12 dkg tejföl (20%-os)

A tetejére:

  • cukor-konfetti vagy
  • csokoládélapocskák

A vajat elkeverem a cukorral, egyenként beledolgozom a tojásokat, belekeverem a kakaót, a lisztet és a szódabikarbónát, és végül beleforgatom a tejfölt. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréssel) és egy normál muffin tepsi 9-10 mélyedését kibélelem muffin papírral. A tésztát a papírokba kanalazom, az üres mélyedésekbe vizet öntök, és kb. 25 perc alatt megsütöm. A kész muffinokat rácsra teszem hűlni. A krémhez megolvasztom a csokoládét, és pár perc hűlés után belekeverem a cukrot és a tejfölt. A muffinok tetejére kenem, megszórom csokoládé lapocskákkal vagy dekorcukorral, és kb. 1 órára hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon a krém.

9-10 darab lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gorgonzolás/tojáskrémes mini szendvicsek Foci vb- kaják utolsó felvonás. Úgy jött ki a hétvégén, hogy nem akartam semmi komolyabb kaját a bronzmeccshez és a döntőhöz, mert ettünk napközben éppen eleget, azaz pizza/hamburger/hot dog és társai kilőve. Pedig egy ide… Tovább
  • Karfiolos quiche A karfiol általában levesként vagy rakott karfiolként kerül az asztalra, amikkel nincs is semmi baj, finom mindkettő, de egy sereg más ételt is készíthetünk, ebből a főzés közben igen erős szagú zöldségből. A karfiol egyéb… Tovább
  • Csokoládés túrótorta A ribizlis túrótortának már az első falatánál eszembe jutott, hogy jó-jó, de ez rémesen ribizlis savanyú, sokkal jobban csúszna nekem gyümölcs helyett egy kis étcsokoládés ganache-sal a tetején. És valóban. Szerintem sokka… Tovább
  • Nektarinos-joghurtos pohárkrém A barackok közül a nektarin az egyetlen, amit szeretek, ebben persze nagy szerepe van a többinél vékonyabb, szőrtelen héjnak. mindig vannak kattanásaim, most azt hiszem a tejföl-joghurt-túró-mascarpone vonal. Még joghurt f… Tovább
  • Cheesecake aka túrótorta “muffin” Az egész onnan indult, hogy vettünk Hollandiában egy adag pöttyös és csíkos muffinpapírt, és édesség gyanánt egy hétig pudingot ettünk, azaz már hiányzott valami szilárd desszert. És nyilván muffint kellett sütni, mert hát… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Yes, ez gyönyörűűűűűűű

Lilla írta...

nagyon jó állagú lett ez az icing/topping/akármi. meg finom is :-)