2010. június 28., hétfő

Csokoládékrémes muffin

Szerintem az étcsokoládé-tejföl páros nagyon jó, kókusszal turbózva raktam már palacsintába is, nagyon tetszik az étcsokoládé a tejföl enyhe savanykásságával kiegészítve. Kicsit „gombhoz a kabát” volt ez a sütemény, mert fel akartam már avatni a legújabb adag mintás muffin papíromat, és amit mindig tudok sütni, mert minden hozzávaló van itthon, az a csokoládés muffin.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 evőkanál puha vaj
  • 2 tojás
  • 13 dkg barna nádcukor (én világosbarnát használtam)
  • 13 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg tejföl (20%-os)

A krémhez:

  • 13 dkg étcsokoládé
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 12 dkg tejföl (20%-os)

A tetejére:

  • cukor-konfetti vagy
  • csokoládélapocskák

A vajat elkeverem a cukorral, egyenként beledolgozom a tojásokat, belekeverem a kakaót, a lisztet és a szódabikarbónát, és végül beleforgatom a tejfölt. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréssel) és egy normál muffin tepsi 9-10 mélyedését kibélelem muffin papírral. A tésztát a papírokba kanalazom, az üres mélyedésekbe vizet öntök, és kb. 25 perc alatt megsütöm. A kész muffinokat rácsra teszem hűlni. A krémhez megolvasztom a csokoládét, és pár perc hűlés után belekeverem a cukrot és a tejfölt. A muffinok tetejére kenem, megszórom csokoládé lapocskákkal vagy dekorcukorral, és kb. 1 órára hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon a krém.

9-10 darab lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ricottás málnatorta Nem az volt az eredeti tervem, hogy madárfészek-tortát sütök, csak ki akartam próbálni a kis gyümölcstorta formáimat, és csokitojásokat akartam a díszítéshez használni, hogy húsvéti legyen a dizájn. Aztán amikor mentem a f… Tovább
  • Töltött tojás A töltött tojás egy nagyon jól variálható étel a legtöbbször mégis mindig ugyanúgy készül, majonézzel és egy kicsi mustárral (esetleg egy kis tejföllel). Most három egyszerű, és mindennapi hozzávalót tartalmazó változatot … Tovább
  • Pains au chocolat Pains au chocolat , azaz csokoládés francia zsömle, hajtogatott vajas kelt tésztából. Mazsolával is készülhet, akkor pains aux raisins, a tésztája egyébként megegyezik a croissantéval, és Franciaországban a sütőből frissen… Tovább
  • Leveles tésztába csomagolt csirkemell Néha olyan ételre van szükség, ami a sütést leszámítva előre elkészíthető, és a sütése nem igényel semmilyen konyhai jelenlétet (ehhez természetesen ismernünk kell a sütőnket, mert lehet, hogy ami nekem 30 perc, másnak csa… Tovább
  • Sonkás babsaláta Volt még pár deka száraz bab a szekrényben, ami semmi másra nem lett volna elég, a sonka magában nem igazán fogyott, tojás és mozzarella pedig mindig van itthon. Innentől elég egyértelmű volt, hogy mi lesz az ebéd, egy egy… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Yes, ez gyönyörűűűűűűű

Lilla írta...

nagyon jó állagú lett ez az icing/topping/akármi. meg finom is :-)