2010. október 26., kedd

Spenótos palacsinta sajtkrémmel

Állítólag nagyon jó lett, én csak a sajtkrémet kóstoltam, az nagyon ízlett. Én csak 15 dkg spenótot raktam a palacsintába, nyugodtan lehet ennél többet is, mert állítólag nem volt túl erős spenót íze. Tej pedig elég sok kellett a tésztához, lehet simán változtatnia  tej-spenót arányon ez utóbbi javára.

Én ehhez a kis, 18 cm átmérőjű serpenyőt használtam, ez illett a sonkaszeletek méretéhez, de nyilván lehet belőle nagy palacsintákat is sütni.

Hozzávalók:

a palacsintába:

  • 15 (de inkább 20-25) dkg kiolvasztott mirelit spenótpüré
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kevés olaj
  • tej
  • 1 gerezd fokhagyma

a töltelékhez:

  • 1 tubus füstölt sajtos sajtkrém
  • 1 nagy tejföl kicsöpögtetve krémsajtnak
  • 1-2 maréknyi reszelt sajt
  • nagyon vékonyra vágott sonka (pl. selyemsonka)

A spenótot elkeverem a liszttel, kicsit megsózom, majd hozzáadom a tojásokat, a zúzott fokhagymát, pár evőkanál olajat és simára keverem. Annyi tejet öntök hozzá, hogy a normál palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kapjak. A töltelékhez összekeverem a krémsajtot, a sajtkrémet és a reszelt sajtot. A tésztából nem túl vastag (kinek mi a vastag… ne legyen 1 mm-nél vastagabb, hogy fel lehessen tekerni) palacsintákat sütök. A palacsintákat megkenem a sajtkrémmel, teszek rájuk egy szelet sonkát, és feltekerem őket. Langyosan vagy hidegen tálalom. Hidegen nagyon szép karikákat lehet belőle vágni, és kis falatkaként tálalni.

2-3 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tejberizses-túrós torta Az egyik Stahl könyvet lapozgatva jött szembe egy hasonló torta, de elolvasva a hozzávalókat arra jutottam, hogy nekem ez így túl {zsíros; túrós; zselatinos}. Úgyhogy hülye felesleges hozzávalók* kiirtása, és racionalizálás… Tovább
  • Sajtos-gombás makaróni Újabb sajtos-makaróni változat (ez és ez után), zöldséggel, tarjával, és ami a legütősebb, chips-szel a tetején :-) Emellé azt hiszem nem is szükséges több megjegyzést fűznöm. Hozzávalók: 25 dkg gomba 1… Tovább
  • Csirkemellfilé sajtmártással és sütőtökös rizzsel Itt az ősz, megjelentek a dísztökök, a sütőtökök, és a babákat már téli anorákban, sapkában és a babakocsira szerelhető védőizében sétáltatják. Mintha legalábbis –10 fok lenne. Nekem meg kardigánt kellett húzni reggel. Réme… Tovább
  • Vega rakott cukkiniTúl részletesen nem írom le, csak nagyjából a rétegeket, úgy gondolom vagy így vagy úgy, de rizst főzni mindenki tud, a besamel pedig rengeteg helyen szerepel (itt is többször). 1. réteg: nyers, (és nem fűszerezett) cukkini … Tovább
  • Johnny-palacsinta aka johnnycake Vasárnap reggeli házi-istennő üzemmód, hála Nigellának (és a mindenféle édességet értékelő férjnek). A johnny-palacsinta egy kukoricalisztes amerikai palacsinta, amit a juharsziruppal és a ropogósra sütött baconnel tálalnak.… Tovább

7 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Nagyon szép lett. A spenót színe eszméletlenül feldobja az egészet, és valahogy vidámmá teszi.:)
Miért nem kóstoltad? Csak nem fogyókúra?:)

Lilla írta...

folyamatosan fogyni akarok :-) de egyszerűen nem szeretem a spenótot.

Izabell írta...

Nagyon jól néz ki!
Imádom a spenótot!
www.itsbellatime.blogspot.com

mandy tarragon írta...

Hű, nyami :) Spenót is, palacsinta is...

Ami írta...

Ez aztán hívogató! :)

Névtelen írta...

Ez egy nagyon jó ötlet volt, mert eddig utáltam a spenótot (a menzás spenótfőzelék a hibás), de így csodás volt, még a palacsinta magában is, befaltam jópárat :) Köszi a receptet!

Lilla írta...

:-) ezek szerint térítős-kaja :-)