2010. október 26., kedd

Spenótos palacsinta sajtkrémmel

Állítólag nagyon jó lett, én csak a sajtkrémet kóstoltam, az nagyon ízlett. Én csak 15 dkg spenótot raktam a palacsintába, nyugodtan lehet ennél többet is, mert állítólag nem volt túl erős spenót íze. Tej pedig elég sok kellett a tésztához, lehet simán változtatnia  tej-spenót arányon ez utóbbi javára.

Én ehhez a kis, 18 cm átmérőjű serpenyőt használtam, ez illett a sonkaszeletek méretéhez, de nyilván lehet belőle nagy palacsintákat is sütni.

Hozzávalók:

a palacsintába:

  • 15 (de inkább 20-25) dkg kiolvasztott mirelit spenótpüré
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kevés olaj
  • tej
  • 1 gerezd fokhagyma

a töltelékhez:

  • 1 tubus füstölt sajtos sajtkrém
  • 1 nagy tejföl kicsöpögtetve krémsajtnak
  • 1-2 maréknyi reszelt sajt
  • nagyon vékonyra vágott sonka (pl. selyemsonka)

A spenótot elkeverem a liszttel, kicsit megsózom, majd hozzáadom a tojásokat, a zúzott fokhagymát, pár evőkanál olajat és simára keverem. Annyi tejet öntök hozzá, hogy a normál palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kapjak. A töltelékhez összekeverem a krémsajtot, a sajtkrémet és a reszelt sajtot. A tésztából nem túl vastag (kinek mi a vastag… ne legyen 1 mm-nél vastagabb, hogy fel lehessen tekerni) palacsintákat sütök. A palacsintákat megkenem a sajtkrémmel, teszek rájuk egy szelet sonkát, és feltekerem őket. Langyosan vagy hidegen tálalom. Hidegen nagyon szép karikákat lehet belőle vágni, és kis falatkaként tálalni.

2-3 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spenótos palacsinta sajtkrémmel Állítólag nagyon jó lett, én csak a sajtkrémet kóstoltam, az nagyon ízlett. Én csak 15 dkg spenótot raktam a palacsintába, nyugodtan lehet ennél többet is, mert állítólag nem volt túl erős spenót íze. Tej pedig elég sok kel… Tovább
  • Hullámtorta Van pár kedvenc kajákra vonatkozó angol jelzőm: ‘zingy’, ‘moist’, ‘rich’. Hát erre a második kettő garantáltan igaz. Ami szerintem még nagyon találó, az a ‘heavy cream’. Azt hiszem ilyen felvezető után sejthető, hogy anyag … Tovább
  • New York cheesecake aka sajttorta “Amerikai” napot tartottunk, felavattuk az elektromos grillezőt (nagyon jó, csak kicsit nagy és sokat kell pakolászni hogy elővegyük meg aztán elrakjuk) egy jó kis hamburger-sütéssel, utána pedig ez a meggy-öntetes cheesecak… Tovább
  • Éjjel-nappal minitorták Megint Nigella és megint az “istennős” süteményes-könyv. Egyszerűen nem is értem, miért lapozom végig az egész könyvet, ha aztán úgyis a csokoládés fejezetnél kötök ki. Nem mintha a többiben nem lennének jó receptek, de ami… Tovább
  • Kakaós-meggyes muffin Nagyobb tétel különböző ízű forrócsokoládé porhoz jutottam hozzá, és azon kívül, hogy rendszeresen isszuk őket, marad elég ahhoz, hogy kipróbáljam, jók-e másra is. A csokoládés-meggyesről kijelenthetem, hogy igen, nagyon fin… Tovább

7 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Nagyon szép lett. A spenót színe eszméletlenül feldobja az egészet, és valahogy vidámmá teszi.:)
Miért nem kóstoltad? Csak nem fogyókúra?:)

Lilla írta...

folyamatosan fogyni akarok :-) de egyszerűen nem szeretem a spenótot.

Izabell írta...

Nagyon jól néz ki!
Imádom a spenótot!
www.itsbellatime.blogspot.com

mandy tarragon írta...

Hű, nyami :) Spenót is, palacsinta is...

Ami írta...

Ez aztán hívogató! :)

Névtelen írta...

Ez egy nagyon jó ötlet volt, mert eddig utáltam a spenótot (a menzás spenótfőzelék a hibás), de így csodás volt, még a palacsinta magában is, befaltam jópárat :) Köszi a receptet!

Lilla írta...

:-) ezek szerint térítős-kaja :-)