2010. október 26., kedd

Spenótos palacsinta sajtkrémmel

Állítólag nagyon jó lett, én csak a sajtkrémet kóstoltam, az nagyon ízlett. Én csak 15 dkg spenótot raktam a palacsintába, nyugodtan lehet ennél többet is, mert állítólag nem volt túl erős spenót íze. Tej pedig elég sok kellett a tésztához, lehet simán változtatnia  tej-spenót arányon ez utóbbi javára.

Én ehhez a kis, 18 cm átmérőjű serpenyőt használtam, ez illett a sonkaszeletek méretéhez, de nyilván lehet belőle nagy palacsintákat is sütni.

Hozzávalók:

a palacsintába:

  • 15 (de inkább 20-25) dkg kiolvasztott mirelit spenótpüré
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kevés olaj
  • tej
  • 1 gerezd fokhagyma

a töltelékhez:

  • 1 tubus füstölt sajtos sajtkrém
  • 1 nagy tejföl kicsöpögtetve krémsajtnak
  • 1-2 maréknyi reszelt sajt
  • nagyon vékonyra vágott sonka (pl. selyemsonka)

A spenótot elkeverem a liszttel, kicsit megsózom, majd hozzáadom a tojásokat, a zúzott fokhagymát, pár evőkanál olajat és simára keverem. Annyi tejet öntök hozzá, hogy a normál palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kapjak. A töltelékhez összekeverem a krémsajtot, a sajtkrémet és a reszelt sajtot. A tésztából nem túl vastag (kinek mi a vastag… ne legyen 1 mm-nél vastagabb, hogy fel lehessen tekerni) palacsintákat sütök. A palacsintákat megkenem a sajtkrémmel, teszek rájuk egy szelet sonkát, és feltekerem őket. Langyosan vagy hidegen tálalom. Hidegen nagyon szép karikákat lehet belőle vágni, és kis falatkaként tálalni.

2-3 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Francia briós Előre le kell szögeznem: nem tévedés se a vaj, se tojás mennyisége, a franciák már csak ilyenek, sok tojással és sok vajjal dolgoznak. Valahol azt olvastam, hogy képesek olyan brióst is sütni, amiben 1:1 a vaj és a liszt a… Tovább
  • Zserbó A zserbót azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni, mindenki ismeri az elképesztő karriert befutó Gerbeaud Emil nevét, akinek a macskanyelven és a konyakos meggyen kívül ezt, a róla elnevezett süteményt is köszönhetjük. Els… Tovább
  • Fehércsokoládés-meggyes sütemény „Vasárnapra kell sütemény”, mivel ez fix és megváltoztathatatlan, ezért csak egy zöldséges-húsos levest szoktam elé főzni, hogy ne dudorodó pocakkal kezdődjön utána a hét. A magában is finom, tejcsokoládés kevert tészta és… Tovább
  • Csokoládés-meggyes kosárkák Kelt tésztás recepteket nézegettem, és borzasztóan megkívántam valamilyen péksüteményt, lehetőleg leveles tésztásat – hát hiába a hasábburgonya mellett ez a másik gyengém. Mivel pékség nincs a közelben, a közértek pékáru k… Tovább
  • Tőkehal petrezselyem-mártással A halról nem tudok saját véleményt alkotni, az egyszemélyes közönségnek szokás szerint nagyon ízlett, a petrezselyem-mártást viszont megkóstoltam. Elképesztően jó lett. Biztosan fogom máshoz is készíteni, mert igazán kár l… Tovább

7 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Nagyon szép lett. A spenót színe eszméletlenül feldobja az egészet, és valahogy vidámmá teszi.:)
Miért nem kóstoltad? Csak nem fogyókúra?:)

Lilla írta...

folyamatosan fogyni akarok :-) de egyszerűen nem szeretem a spenótot.

Izabell írta...

Nagyon jól néz ki!
Imádom a spenótot!
www.itsbellatime.blogspot.com

mandy tarragon írta...

Hű, nyami :) Spenót is, palacsinta is...

Ami írta...

Ez aztán hívogató! :)

Névtelen írta...

Ez egy nagyon jó ötlet volt, mert eddig utáltam a spenótot (a menzás spenótfőzelék a hibás), de így csodás volt, még a palacsinta magában is, befaltam jópárat :) Köszi a receptet!

Lilla írta...

:-) ezek szerint térítős-kaja :-)