2010. október 8., péntek

Zabpelyhes-mazsolás muffin

… avagy részemről fogyókúra-muffin, mert nem szeretem, így egy darabot sem eszem belőle :-) Amúgy a tesztközönség szerint nagyon finom, sütés közben totál karácsony-illat lesz tőle a lakásban, és másnap (sőt harmadnap) is finom.

Hozzávalók:

  • 17 dkg liszt (én teljeskiőrlésűt használtam)
  • 1 csomag sütőpor
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 17 dkg mazsola
  • 5 dkg zabpehely
  • 14 dkg cukor (lehetőleg nádcukor)
  • 8,5 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál fahéj
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vanília-kivonat
  • kb. 30 dkg joghurt

Összekeverem a lisztet,a  zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat a cukrot és a kókuszreszeléket. Belekeverem a felvert tojást, a mazsolát és a vanília-kivonatot. A joghurt mennyiségét igyekeztem mérni, de a végén belezavarodtam, ezért a legbiztosabb több részletben belekeverni, nehogy túl sok legyen. Akkor jó, ha a tészta még nem folyik, de nincsenek is benne “száraz részek” (azaz legyen elég sűrű, még tartsa meg az alakját). A tésztát papírral bélelt muffin-tepsibe adagolom, és előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel) kb. 25 perc alatt megsütöm.

Kb. 18 db lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kefires pogácsa – buttermilk biscuits Decemberben elég henyélő üzemmódban voltam, most pár napja indultam be ismét a konyhában. Ezzel az ebéddel búcsúztattuk az óévet.Csirke raguleves és “pogácsa”. Azért az idézőjel, mert ez nem pont az, amit mi pogácsának hívun… Tovább
  • Áfonyás palacsinta Még mindig amerika háziasszonya, Martha Stewart és az ő “American food”-ja. Gyorsan megvan, nagyon finom lédús az áfonyától, és még nekünk is sikerült munka előtt, hétköznap megcsinálni. Pedig általában csak pirítós és sajt… Tovább
  • Villámpizza Kezdéstől az evésig kb. 30 perc. Sütéssel, mindennel. Hello expressz élesztő :-) Nincs mindig idő kivárni a másfél órát. Kenyérliszt, gyorsélesztő és pesto a fagyasztóból. Hozzávalók a tésztához 30 dkg kenyérliszt fél cso… Tovább
  • Téli saláta Nagyon jól néz ki, nagyon menő és nagyon finom – mindenféle őszi-téli menőség egy tányéron. Mostantól nincs kifogás, mindenki egyen több zöldséget, és le az unalmas salátákkal! akkor, nézzük mi került a tányérra bébispenót … Tovább
  • Spenótos rizottó sült paradicsommal Nem írom le századszorra is hogy hogyan kell rizottót főzni, nagyon széles az irodalma, meg már számos alkalommal megtettem. Csak a mennyiségek, és az ízesítés jön. :-) Első alkalommal egy kis adag befagyasztott, összevágott… Tovább

2 megjegyzés:

Bori írta...

:-))) A címnél meg is lepődtem, mert emlékeztem, hogy nem szereted a mazsolát, rossz lehet, hogy meg se kóstolhatod, na de majd legközelebb ;-)

Lilla írta...

nem fogok éhen halni azért :-) a fahéjat sem szeretem szóval a kipiszkálós módszer sem működik ennél :-) de pont ez volt a cél.