2011. február 16., szerda

Rakott zöldség ricottával

Valahogy nem szaporodnak a fényképek a számítógépemen, pedig főzök minden nap, de úgy tűnik csupa olyat (vagy erősen hasonlítót)a, mi már szerepelt a blogban. De ma megpróbálok belehúzni, és megörökíteni mindent (újfajta karfiolleves és aranygaluska némi csavarral).

És ami abszolút ‘úá’ és hurrá és stb, hogy elértem a –3 kilót (vagy majdnem, nem tudom pontosan, mert nem mértem meg magam az elején, csak nagyjából tudom megtippelni, a rémséges kiindulópontot).

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs (kerekszemű)
  • 10 dkg hagyma
  • 5 dkg pesto
  • 16 dkg főzőtejszín
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg gomba
  • 30 dkg cukkini
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • só, bors
  • bazsalikom, oregano, majoranna, kaukkfű
  • 1 evőkanál olaj

A hagymát apróra vágom és az olaj felén pár percig sütöm, majd hozzáadom a  rizst, és rizotto módra megfőzöm. Végül belekeverem a pestot (szerintem az elég sós, nem kell bele extra só), és egy kb. 20x20 cm-es sütőtál aljába simítom. A maradék olajon átforgatom a felszeletelt gombát és cukkinit, majd sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítem. Hozzáöntöm a tejszínt, belekeverem a sűrített paradicsomot, és a ricotta harmadát, és pár percig főzöm. A zöldséges ragut a rizsre kanalazom, majd elosztom rajta a maradék ricottát. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütöm.

4 fős adag. Adagonként kb. 460 kcal és 50 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cukkinis quiche Azt hiszem, sikerült tökéletesíteni a quiche receptemet.Nem voltam elégedett a sima omlós tésztával, sosem volt elég vékony, sosem volt elég rugalmas.Van viszont egy tészta, ami olyasmi mint az alap omlós tészta, de jobb a f… Tovább
  • Bruschetta ricottával és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t” Megettünk ketten egy ültő helyünkben egy 30 dekás gyökérkenyeret. És egy doboz ricottát. Annyira jó. Pedig nem szokásunk egyik sem.Sajnos azt kell mondjam, hogy a magyar ricotta (szarvasi) a legvackabb. tésztába, pitébe tölt… Tovább
  • Brokkolis-sajtos sült tészta – “Végigfőzni a Meatless-t” Kis egyszemélyes hétköznapi ebéd. Megfőztem reggel, elzúztam a suliba, ebédszünetben gyorsan haza, megmelegít, belapátol, vissza a suliba. Még egy kávé is belefért. Mert szerencsére pont jött a busz. :-) Hozzávalók: 10 dkg … Tovább
  • Spenótos lasagne Egy csomót főztem mostanában (is) csak lusta voltam írni. Ez a recept is már nagyon régóta vár a gépemen. Levi szerint aktuálisan ez a legjobb lasagne. Jobb, mint a bolognai szószós-besameles. Ez azért elég nagy szó.Az erede… Tovább
  • Serpenyős pizza spárgával – “Végigfőzni a Meatless-t” A képen olyan kis jellegtelen valami, pedig igazi nagyágyú – minimális energia befektetés és maximális boldog nyammogás. Levi azt mondta, hogy fel kell vennünk az állandó repertoárba – és ezt nem mondja bármire, úgyhogy... K… Tovább

2 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon finom lehet,és jól néz ki!:-)

Kreatív konyha írta...

A hozzávalói alapján nagyon tetszik! Hasonlót szoktam én is csinálni, legközelebb rizzsel is kipróbálom! Köszi a receptet!