2009. április 10., péntek

Csirke kapros-kukoricás mártásban

kaproskukoricas1

A korábban szerepelt kapros pulyka/csirke tokány egy változata, zöldfűszerekkel és kukoricával turbózva.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 1 kukorica konzerv
  • majoranna, bazsalikom
  • fagyasztott vagy friss kapor
  • 3 dl tejszín
  • só, bors
  • 3 evőkanál olaj
  • kevés keményítő

A csirkemellet csíkokra vágom, a hagymát felaprítom. Egy nagyobb serpenyőben felhevítem az olajat, pár percig párolom benne a hagymát, majd hozzáadom a csirkehúst. Bazsalikommal és majorannával fűszerezem, sózom, borsozom. Fedő alatt készre párolom a csirkehúst. Hozzáadom a tejszínt, a kukoricát és megszórom kaporral. Felforralom és rizzsel tálalom. Ha valaki sűrűbb mártást szeretne, kevés keményítővel sűrítse be.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: