2009. április 10., péntek

Csirke kapros-kukoricás mártásban

kaproskukoricas1

A korábban szerepelt kapros pulyka/csirke tokány egy változata, zöldfűszerekkel és kukoricával turbózva.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 1 kukorica konzerv
  • majoranna, bazsalikom
  • fagyasztott vagy friss kapor
  • 3 dl tejszín
  • só, bors
  • 3 evőkanál olaj
  • kevés keményítő

A csirkemellet csíkokra vágom, a hagymát felaprítom. Egy nagyobb serpenyőben felhevítem az olajat, pár percig párolom benne a hagymát, majd hozzáadom a csirkehúst. Bazsalikommal és majorannával fűszerezem, sózom, borsozom. Fedő alatt készre párolom a csirkehúst. Hozzáadom a tejszínt, a kukoricát és megszórom kaporral. Felforralom és rizzsel tálalom. Ha valaki sűrűbb mártást szeretne, kevés keményítővel sűrítse be.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kapros pulykatokány Ez a recept anyám kézzel írott füzetkéjéből származik. Az évek során módosítottunk rajta, nem zsírral készül (szerintem sosem csinálta zsíron), és nem sertéshúsból, hanem pulykából vagy csirkéből. Amikor szezonja van a kapor… Tovább
  • Töltelékes káposzta Az erdélyi változat a töltött káposztára, nem is töltöttnek, hanem töltelékesnek hívják, ami jó, mert így nem ugyanaz a név jelöli a kétféle ételt. Nincs benne pirospaprika, és nem savanyú káposztából készül, hanem savanyí… Tovább
  • Sztrapacska A nagymamamám egyik specialitása volt, ha eleget unszoltuk, mindig nekiállt a sztrapacskafőzésnek. Unszolásra a krumpli lereszelése miatt volt szükség, nem valami kellemes konyhai feladat a kézi reszelőn reszelgetni majd’ … Tovább
  • Kapros avokádó leves – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb hideg, öt perces avokádóleves, az eddigi verzió “avokádóízűbb”, ez fűszeresebb a kaportól és a diótól. Nem tudok dönteni, hogy melyiket szeretem jobban. Ha még nem mondtam volna, király könyv ez a Meatless. Hozzávalók:… Tovább
  • Csirke kapros-kukoricás mártásban A korábban szerepelt kapros pulyka/csirke tokány egy változata, zöldfűszerekkel és kukoricával turbózva. Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 1 fej hagyma 1 kukorica konzerv majoranna, bazsalikom fagyasztott … Tovább

0 megjegyzés: