A korábban szerepelt kapros pulyka/csirke tokány egy változata, zöldfűszerekkel és kukoricával turbózva.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 1 kukorica konzerv
- majoranna, bazsalikom
- fagyasztott vagy friss kapor
- 3 dl tejszín
- só, bors
- 3 evőkanál olaj
- kevés keményítő
A csirkemellet csíkokra vágom, a hagymát felaprítom. Egy nagyobb serpenyőben felhevítem az olajat, pár percig párolom benne a hagymát, majd hozzáadom a csirkehúst. Bazsalikommal és majorannával fűszerezem, sózom, borsozom. Fedő alatt készre párolom a csirkehúst. Hozzáadom a tejszínt, a kukoricát és megszórom kaporral. Felforralom és rizzsel tálalom. Ha valaki sűrűbb mártást szeretne, kevés keményítővel sűrítse be.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése