2011. február 2., szerda

Zabliszt tapasztalatok – I. rész

Az már kiderült, hogy a zabpelyhes keksz tökéletes akár 100% zabpehelyliszttel is, és a gofri nagyon keveset változik 50% liszt-50%zabpehelyliszt aránytól.
Most Nigella szuper kapucsínós muffinját sütöttem meg újra, fele liszt-fele zabpehelyliszt variációban, és ezen sem érezni a különbséget. Lehet, hogy legközelebb még bátrabb leszek, és megpróbálkozom a 100% zabpelyhes muffinnal. Persze felmerülhet a kérdés, hogy minek szórakozni ilyen zabpelyhes dolgokkal egy olyan muffin esetében, amire 18 dkg fehércsokiból kenünk krémet, nos, okos ember ott spórol a kalóriákkal, ahol tud :-) és minden kis lépés számít és stb. stb. és amúgy is már csak a tapasztalatszerzés miatt is érdekel ez az egész liszt-zab dolog.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Lilluka-saláta Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban. Hozzávalók: 6-7 dkg bulgur 1 kukorica konze… Tovább
  • Spagetti paradicsommal és brie-vel Ez megint olyan étel volt, ami elsőre hihetetlen volt, hogy nahát tészta és brie és még bele is fér a kitűzött étrendembe. Mondjuk nincs benne 5 dl tejszín és 10 dkg vaj, mint hmmm…. némely receptekben. Gyorsan elkészül, nin… Tovább
  • Töltött paradicsom Este születésnapi dőzsölésre mentünk, ezért könnyű ebédet terveztem. Egy ideje keringett már a fejemben a töltött paradicsom, aztán némi google-zás után megtaláltam a szimpatikus változatot fűszerkert-nél. Igazából csak ad… Tovább
  • Sajtos babfasírt +paradicsomos rizs Folytatva a tegnap megkezdett gondolatokat, hogy milyen étkezési szokásokon és hogyan kell változtatni, jöjjön a következő “mumus”: a rizs. Ez sem bonyolult, az adagot kb. 5 dkg/főre kell csökkenteni, és a rizs lehetőleg le… Tovább
  • Zöldséges-sonkás spagetti Most lusta vagyok pontosan kiszámolni ennek az ételnek a pontos energiatartalmát, az eredeti receptnél meg voltak adva ezek az adatok, de minimálisan eltértem tőlük (cukorborsó helyett sima borsó és mascarpone helyett tejf… Tovább

3 megjegyzés:

Kedy írta...

Szia!
Nézz be, meglepetés vár :) :
http://manocssutijei.blogspot.com/2011/02/dijat-kaptam.html

GasztroRéka írta...

Aldiban szoktam natur fehércsokit venni, 100 ft. Sütibe megteszi. Mennyivel egészségesebb ez a liszt?

Lilla írta...

és olvad rendesen? én milka/boci duóból szoktam az aktuálisan olcsóbbat venni, mert azokról tudom hogy normálisan viselkednek hő hatására.
elvileg a zab kevésbé emeli a vércukorszintet mint a búza, több benne a rost és a fehérje, kevesebb a keményítő.
próbáld ki, én aprítóval darálok mindig annyi zabpelyhet amennyi az adott sütibe kell.