2011. február 2., szerda

Zabliszt tapasztalatok – I. rész

Az már kiderült, hogy a zabpelyhes keksz tökéletes akár 100% zabpehelyliszttel is, és a gofri nagyon keveset változik 50% liszt-50%zabpehelyliszt aránytól.
Most Nigella szuper kapucsínós muffinját sütöttem meg újra, fele liszt-fele zabpehelyliszt variációban, és ezen sem érezni a különbséget. Lehet, hogy legközelebb még bátrabb leszek, és megpróbálkozom a 100% zabpelyhes muffinnal. Persze felmerülhet a kérdés, hogy minek szórakozni ilyen zabpelyhes dolgokkal egy olyan muffin esetében, amire 18 dkg fehércsokiból kenünk krémet, nos, okos ember ott spórol a kalóriákkal, ahol tud :-) és minden kis lépés számít és stb. stb. és amúgy is már csak a tapasztalatszerzés miatt is érdekel ez az egész liszt-zab dolog.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Nektarinos-joghurtos pohárkrém A barackok közül a nektarin az egyetlen, amit szeretek, ebben persze nagy szerepe van a többinél vékonyabb, szőrtelen héjnak. mindig vannak kattanásaim, most azt hiszem a tejföl-joghurt-túró-mascarpone vonal. Még joghurt f… Tovább
  • Zabpelyhes-mazsolás muffin … avagy részemről fogyókúra-muffin, mert nem szeretem, így egy darabot sem eszem belőle :-) Amúgy a tesztközönség szerint nagyon finom, sütés közben totál karácsony-illat lesz tőle a lakásban, és másnap (sőt harmadnap) is … Tovább
  • Zabpelyhes csokoládétorta Csibénél láttam a receptet, és rögtön elhatároztam, hogy nekem ezt ki kell próbálnom. Azon kívül, hogy fél adagból sütöttem,a  tortaforma mérete és az alacsony létszám miatt, csak annyit változtattam, hogy több kakaóp… Tovább
  • Müzlis-fahéjas csiga Újabb nemszeretem-sütemény. Ezúttal azért, mert egyesek unták a müzli-joghurt reggeliket. Végül is ebben is van mindkettő, de kicsit más formában. Semmi eget rengetőt nem csináltam, csak egy alap kelt-tésztában a liszt har… Tovább
  • Meggyes-zabpelyhes szelet  Omlós tészta, lekvár és ropogós zabpelyhes morzsa, tökéletes reggelire egy tejeskávéval, vagy uzsonnára teával. Egy kicsit több edény kell hozzá, mint amit ideálisnak tartok, de egyszerű elkészíteni, nyugodtan be leh… Tovább

3 megjegyzés:

Kedy írta...

Szia!
Nézz be, meglepetés vár :) :
http://manocssutijei.blogspot.com/2011/02/dijat-kaptam.html

GasztroRéka írta...

Aldiban szoktam natur fehércsokit venni, 100 ft. Sütibe megteszi. Mennyivel egészségesebb ez a liszt?

Lilla írta...

és olvad rendesen? én milka/boci duóból szoktam az aktuálisan olcsóbbat venni, mert azokról tudom hogy normálisan viselkednek hő hatására.
elvileg a zab kevésbé emeli a vércukorszintet mint a búza, több benne a rost és a fehérje, kevesebb a keményítő.
próbáld ki, én aprítóval darálok mindig annyi zabpelyhet amennyi az adott sütibe kell.