2011. április 12., kedd

Pesto-s csirkecomb pirítóssal

Nem igazán adja vissza jól a kép, hogy ez milyen finom fogás annak ellenére, hogy meglehetősen gyorsan és egyszerűen elkészül. Pláne, ha valaki olyan kényelmes, mint én és kicsontozott, bőr nélküli csirkecombot és üveges pestot vesz. De végülis miért nehezíteném meg a saját dolgom, ha nem muszáj?  A pestos-mandulás pirítósokból még magában is el tudnék majszolni egy nagyobb kupacot.

És ismét sikerült olaszos ebédet főznöm a vasárnap déli Juve-meccshez, pedig nem is volt szándékos :-)

Hozzávalók:

  • 4 (kicsontozott, jelen esetben lebőrözött) csirke felsőcomb
  • kb. 6 dkg pesto
  • 20 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • pár bagett-karika
  • 1 marék mandula/fenyőmag
  • saláta

A csirkecombokat tepsibe teszem, és 200-220 fokos sütőben 15-20 percig sütöm (ha nagyok, tovább). Közben a mandulát leforrázom, leszedem róla a barna héjat, majd durvára összevágom. A pesto felét összekeverem a paradicsommal, és megkenem vele a húst, további kb. 10 percig sütöm, majd megint megkenem és készre sütöm (kb. 10 perc). A bagett-karikákat megkenem a maradék pestoval, megszórom a mandulával, és a sütési idő végén beteszem őket pirulni a sütőbe. A megsült húst a maradék paradicsomos mártással, a pirítósokkal és salátával tálalom.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gorgonzolás/tojáskrémes mini szendvicsek Foci vb- kaják utolsó felvonás. Úgy jött ki a hétvégén, hogy nem akartam semmi komolyabb kaját a bronzmeccshez és a döntőhöz, mert ettünk napközben éppen eleget, azaz pizza/hamburger/hot dog és társai kilőve. Pedig egy ide… Tovább
  • Morzsás sült hal A tőkehalfiléket általában nem fagyosan teszem a sütőbe, hanem egy tányérra téve előbb kiolvasztom őket. Így kétszer kell alóla kiönteni egy csomó nedvességet, ami elég bosszantó és nem túl szimpatikus dolog számomra. Most … Tovább
  • Körtés-sajtos melegszendvics Arra jutottunk (és ez kivételesen nem csak nekem, a megrögzött ‘sokkaljobbazöldségmintagyümölcs"’-nek a véleménye), hogy végül is szeretjük a körtét, csak… Csak legyen mellette (ezek közül minél több annál jobb): húsos… Tovább
  • Görögdinnye saláta Goodfoodos recept ez is, még a múlt heti kánikulában készült. A ropogós kenyerekhez kb. 20-25 percre be kellett kapcsolni a sütőt, de azon kívül csak némi szeletelés és összekeverés. A magok kipiszkálgatása a dinnyéből nem… Tovább
  • Briós/kalács Megkívántunk valami kalácsfélét, meg a nutella is nagyon régen ki van bontva (elég hihetetlen, de nálunk senki sem jár rá kanállal a kézben, mondjuk nálam ez kevésbé furcsa, mint egyeseknél). A bolti kalács-nutella páros v… Tovább

0 megjegyzés: