2011. július 30., szombat

Olasz tésztasaláta

pasta2

Főztem a héten elég rendesen (és össze-vissza ettem mindenfélét), de a fényképezés sokszor elmaradt. Ezt a (lássuk be nem túl bonyolult) tésztasalátát sikerült megörökíteni. Nem is annyira, mint recept, inkább mint ötletadó álljon itt – az alábbiakon kívül kerülhet még bele hagyma, paprika, vagy akár tonhal konzerv is. Ez nevezhető szerintem az alapnak, amit aztán ki-ki kedvére alakítgathat.

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta (ez színes kagyló a képen)
  • 25 dkg mozzarella-golyó
  • 1 üveg fekete olajbogyó (töltőtömeg 100 g)
  • 25-35 dkg koktélparadicsom
  • parmezán
  • friss bazsalikom
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál citromlé

Az öntethez összekeverem (vagy egy pici üvegben összerázom) a mustárt, a citromlevet, az olajat és az ecetet. A tésztát megfőzöm a csomagoláson található utasítás szerint, majd alaposan lecsöpögtetem. Összekeverem a  dresszinggel, a lecsöpögtetett olajbogyóval, a kettétépett sajtgolyókkal, a félbevágott koktélparadicsommal és friss bazsalikommal. Tálaláskor parmezánforgácsokat szórok rá.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pestos csirke tésztával Maradék-hasznosító ebéd: levesből egy kis főtt csirkehús, bontott olajbogyó és aszalt paradicsom, egy kis pestoval megkoronázva. Egyszerű és nagyszerű, és 20 perc alatt („egy tésztafőzésnyi idő”) elkészül. Aszalt paradicso… Tovább
  • Pizzás csiga Egyik kedvenc sós péksüteményem a pizzás csiga, mivel a leveles tészta gyártásba már belejöttem, egy paradicsomszósz pedig nem kihívás, úgyhogy nekiálltam a saját verziómnak. Nagyon jó lett, és melyik pékségben készül a pi… Tovább
  • Marhahúsos pite Tipikus angol étel, a leghíresebb változata a shepherd’s pie, azaz a pásztor pite, bárányhúshoz nálunk nehezebb hozzájutni, mint Nagy-Britanniában, ezért azt a változatot nem hiszem, hogy a közeljövőben kipróbálom, de magu… Tovább
  • Fetás-olajbogyós rakott tészta Újabb egyszerű tészta konyhai „analfabétáknak” alapporok és más hasonló csodaszerek nélkül. A szükséges „tudományok” sora kimerül a tészta főzésben, ez pedig még a száraztészta zacskóján is fel van tüntetve. Nem érdemes hú… Tovább
  • Paradicsomos káposzta Szerintem igazi őszi főzelék (és menza-kaja) a paradicsomos káposzta. Nem hiszem, hogy túl sokat lehet trükközni az elkészítésével, az egyetlen, amiben némi mozgástér van, a paradicsom: házi, bolti 100%-os dobozos, olasz d… Tovább

0 megjegyzés: