Egyik kedvenc sós péksüteményem a pizzás csiga, mivel a leveles tészta gyártásba már belejöttem, egy paradicsomszósz pedig nem kihívás, úgyhogy nekiálltam a saját verziómnak. Nagyon jó lett, és melyik pékségben készül a pizzás csiga olajban eltett aszalt paradicsommal?
Hozzávalók:
- 1 adag házi leveles tészta
- 1 nagy konzerv sűrített paradicsom
- 1-2 maréknyi olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- fél kávéskanál bazsalikom
- 2 jó nagy csipet oregano
- 2 csipet majoranna
- cukor
- pár szem aszalt paradicsom
- reszelt sajt
Kevés olajon (az aszalt paradicsomról) megpirítom az áttört fokhagymát (én ezt is a paradicsom mellől halásztam ki), hozzáadom a sűrített paradicsomot, ugyanannyi vizet, egy csipet cukrot, a zöldfűszereket, kevés sót, és összeforralom. A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeverés) és két tepsit kibélelek sütőpapírral. Az olajbogyót karikákra vágom, az aszalt paradicsomokat elnegyedelem. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtom, megkenem a paradicsomszósszal, elosztom rajta az olajbogyót és a paradicsomot, és reszelek rá sajtot (nem kell vastagon mindenhol álljon a tetején). Feltekerem, és óvatosan 1,5-2 cm vastag szeletekre vágom. A szeleteket a sütőpapírra teszem, szórok a tetejükre még egy kis sajtot, és 20 perc alatt megsütöm.
18 db lett belőle. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Én megmelegítem és ketcuppel eszem! Isteni!:)
Megjegyzés küldése