Maradék-hasznosító ebéd: levesből egy kis főtt csirkehús, bontott olajbogyó és aszalt paradicsom, egy kis pestoval megkoronázva. Egyszerű és nagyszerű, és 20 perc alatt („egy tésztafőzésnyi idő”) elkészül. Aszalt paradicsom helyett kimagozott, cikkekre vágott friss paradicsomból is lehet készíteni, de az őszi paradicsomok sajnos már elég ízetlenek, ilyenkor érdemes a sokkal koncentráltabb ízű aszalt paradicsomot választani.
Hozzávalók:
- 1 főtt csirkemellfilé
- 2-3 evőkanál pesto
- 1 dl tejszín
- 25 dkg fusilli
- 1-2 maréknyi olajbogyó
- 2-3 aszalt paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- só
Miközben megfőzöm a tésztát, kockákra vágom a húst, és a tejszínnel és a pestoval összeforralom. Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágom, az olajbogyót lecsöpögtetem. A kifőtt tésztát összekeverem az olajjaj, a citromlével, az olajbogyóval és a paradicsommal. A tésztát tányérokba szedem, a tetejére kanalazom a tejszínes húst, és azonnal tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése