2014. január 17., péntek

Almás paszternákleves

Igazi téli zöldségleves: alma, paszternák, póré és krumpli. Jól hangzik, igaz?

Hozzávalók:

  • 50 dkg paszternák, meghámozva, kis kockákra vágva
  • 1 póréhagyma, felszeletelve
  • 2 alma, meghámozva, kimagozva és kis kockákra vágva
  • 1-2 krumpli (mérettől függően, 1 közepes vagy 2 kicsi), meghámozva, kis kockákra vágva
  • 3 dl csirke alaplé
  • só, bors
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaj

A felhevített vajon néhány perc alatt puhára párolom a póréhagymát. Hozzáadom az almát, a paszternákot, a krumplit, az alaplevet és 3-4 csésze vizet. Felforralom, félig lefedem, és közepes lángon kb. 25 perc alatt puhára főzöm a zöldségeket. Összeturmixolom, hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom, ha szükséges felmelegítem.

4-6 adag lesz belőle. A recept az EverydayFood szakácskönyvből van

0 megjegyzés: