2014. január 30., csütörtök

Tejszínes karalábé - “Végigfőzni a Meatless-t”

Mivel nem vegetarianizmust fogadtam, csak végigfőzöm a Meatless-t, ezért a köretek mellé sokszor húst fogok csapni. Nyilván egy kis tejszínes karalábé önmagában még nem ebéd (nekem legalábbis nem, ha nem akarok hobbit-módra, háromszor uzsonnázni), úgyhogy sütöttem mellé pár mini-hamburgerpogácsát, de rántott sajttal, vagy sajtgolyókkal is nagyon finom lehet.
És hmmm… bírom én a zöldségeket, csak legyen mellé elég marhahús. :-D

Hozzávalók:

  • 2 kis karalábé
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 kanál olaj
  • pár evőkanál tejszín
  • só, bors

Ha friss a karalábé, és szépek a levele, mehet bele az is (a hagyma mellé, felaprítva), az enyém már elég fonnyadt volt, úgyhogy kihagytam.

A karalábét meghámozom, kis kockákra vágom, 8 percig főzöm, majd leszűröm.
A hagymát vékonyan felkarikázom, és a felhevített olajon kb. 5 perc alatt üvegesre párolom. Hozzáadom a karalábét, a tejszínt, sózom, borsozom, és összeforralom.

2 adag lesz belőle

Kapcsolódó bejegyzések

  • Karamelles kakaótorta Nálunk a május tobzódás a tortákban (de csak most jutottam el addig, hogy a legutolsót posztoljam), sok (és egyre több) a májusi születésnap, ami egyre növekvő tortamennyiséget von maga után. Végigettünk mindenfélét, ez vo… Tovább
  • Csokoládés túrótorta A ribizlis túrótortának már az első falatánál eszembe jutott, hogy jó-jó, de ez rémesen ribizlis savanyú, sokkal jobban csúszna nekem gyümölcs helyett egy kis étcsokoládés ganache-sal a tetején. És valóban. Szerintem sokka… Tovább
  • Tészta tejszínes tök-mártással Ez most kicsit olyan, a tegnap esti posztommal, mintha mi tésztát ennénk tésztával. ami azért így nem igaz, bár hetente egyszer biztos készítek. De kicsit össze-vissza kerülnek fel a receptek a blogra, néha az aznapi néha … Tovább
  • Fettuccine szalonnával és aszalt paradicsommal Volt pár szem aszalt paradicsom, némi húsos szalonna… és meglepetésemre a spenóttal színezett zöld tésztának nem volt spenót íze (ez volt az én nagy szerencsém). A spenóttal nagyon nem vagyunk jóban. Emlékeim szerint soha … Tovább
  • Tonhalas-borsós spagetti Azon kívül, hogy gyorsan elkészül és finom, az a jó ebben a tésztában, hogy könnyen „halmentesíthető” azoknak, akik nem szeretik a halat (mint pl. én ugyebár). Annyit változtattam tehát az alább leírtakhoz képest, hogy a m… Tovább

0 megjegyzés: