2014. január 30., csütörtök

Tejszínes karalábé - “Végigfőzni a Meatless-t”

Mivel nem vegetarianizmust fogadtam, csak végigfőzöm a Meatless-t, ezért a köretek mellé sokszor húst fogok csapni. Nyilván egy kis tejszínes karalábé önmagában még nem ebéd (nekem legalábbis nem, ha nem akarok hobbit-módra, háromszor uzsonnázni), úgyhogy sütöttem mellé pár mini-hamburgerpogácsát, de rántott sajttal, vagy sajtgolyókkal is nagyon finom lehet.
És hmmm… bírom én a zöldségeket, csak legyen mellé elég marhahús. :-D

Hozzávalók:

  • 2 kis karalábé
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 kanál olaj
  • pár evőkanál tejszín
  • só, bors

Ha friss a karalábé, és szépek a levele, mehet bele az is (a hagyma mellé, felaprítva), az enyém már elég fonnyadt volt, úgyhogy kihagytam.

A karalábét meghámozom, kis kockákra vágom, 8 percig főzöm, majd leszűröm.
A hagymát vékonyan felkarikázom, és a felhevített olajon kb. 5 perc alatt üvegesre párolom. Hozzáadom a karalábét, a tejszínt, sózom, borsozom, és összeforralom.

2 adag lesz belőle

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tejszínes karalábé - “Végigfőzni a Meatless-t” Mivel nem vegetarianizmust fogadtam, csak végigfőzöm a Meatless-t, ezért a köretek mellé sokszor húst fogok csapni. Nyilván egy kis tejszínes karalábé önmagában még nem ebéd (nekem legalábbis nem, ha nem akarok hobbit-módra,… Tovább
  • Töltött karalábé Nem túl nagy, zsenge karalábét kell hozzá választani, mert az ehetetlen fás részek roppant illúziórombolók tudnak lenni. Fogyókúrázóknak magában (akkor célszerű még egy karalábét venni, és az egészből kis golyókat gyártani… Tovább
  • Karalábé krémleves Sokáig szerettem a töltött karalábét, a karalábé, a hús és a tejföl szuper kombó. Aztán összevesztem a disznóhússal. Utálom. Az ízét és a szagát is. Sokáig a karalábéval is haragban voltam, mert eszméletlenül ki tudok akadni… Tovább

0 megjegyzés: