Szeretem a hummuszt, de csicseriborsó-krém témakörben ez még sokkal jobb. Szerintünk legalábbis. Sokkal frissebb íze van.
Hűtőben eláll 3 napig, de a bazsalikom hamar elszíneződik, ezért azt érdemes csak fogyasztás előtt belekeverni.
Hozzávalók:
- 1 doboz csicseriborsó-konzerv
- 1-2 teáskanál olívaolaj
- 1 kis gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom
- 4-5 retek
- pár kanál friss citromlé
- só, bors
A csicseriborsót burgonyanyomóval vagy villával összenyomom – ne legyen teljesen homogén, maradjon kicsit darabos. Sózom, borsozom, összekeverem az olajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és a nagyon apróra vágott retekkel. Ha szükséges, keverek bele egy kis vizet*. A bazsalikomot csak tálalás előtt keverem bele.
Pirítóssal vagy pirított pitával tálalom.
*ha valaki nem konzerv csicseriborsót használ, hanem maga főzi, tegyen félre egy keveset a főzőléből, és azzal krémesítse.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése