2014. január 15., szerda

Könnyű káposztasaláta – “Végigfőzni a Meatless-t”

Gyakran csinálok káposztasalátát (coleslaw-t), ez is hasonló, csak a nehezebb majonézes öntet helyett vinaigrette került a káposztára.
Kicsit változtattam, az eredeti recept fodros kelt és lilakáposztát ír, nekem fejes káposzta-lilakáposzta mixem volt. Bármilyen káposzta jó hozzá, kelkáposzta is.

Hozzávalók:

  • 3 csésze vékonyra vágott káposzta (szebb ha van benne lila is)
  • 1-2 sárgarépa, nagylyukú reszelőn lereszelve
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • só, bors
  • 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál nagyon apróra vágott lila- vagy salotta hagyma
  • pár evőkanál magkeverék (tökmag, napraforgómag, mandula, ami kéznél van

A káposztát és a sárgarépát egy tálba teszem és összekeverem. A mustárt, az olajat, az ecetet, a petrezselymet és a hagymát összekeverem, sózom, borsozom. Az öntetet a salátára öntöm, összeforgatom, megszórom a magokkal és tálalom.

0 megjegyzés: