Gyakran csinálok káposztasalátát (coleslaw-t), ez is hasonló, csak a nehezebb majonézes öntet helyett vinaigrette került a káposztára.
Kicsit változtattam, az eredeti recept fodros kelt és lilakáposztát ír, nekem fejes káposzta-lilakáposzta mixem volt. Bármilyen káposzta jó hozzá, kelkáposzta is.
Hozzávalók:
- 3 csésze vékonyra vágott káposzta (szebb ha van benne lila is)
- 1-2 sárgarépa, nagylyukú reszelőn lereszelve
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- só, bors
- 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 evőkanál nagyon apróra vágott lila- vagy salotta hagyma
- pár evőkanál magkeverék (tökmag, napraforgómag, mandula, ami kéznél van
A káposztát és a sárgarépát egy tálba teszem és összekeverem. A mustárt, az olajat, az ecetet, a petrezselymet és a hagymát összekeverem, sózom, borsozom. Az öntetet a salátára öntöm, összeforgatom, megszórom a magokkal és tálalom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése