2014. január 20., hétfő

Rántott sajtgolyók

Sajtot panírozgatni nincs kedvem, a bolti (most) nem játszik, ez a recept mindkét problémára megoldás. Gyorsabb és kisebb felfordulással jár, mint a hagyományos verzió. És nem folyt bele az olajba a sajt fele (jééééj)… A legjobb frissen-forrón, de másnap is “vállalható”.

Hozzávalók:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 4-6 kanál liszt
  • 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • opcionális: szerecsendió, 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez: olaj

A zsemlemorzsa kivételével összekeverem a hozzávalókat - puha formázható masszát kell kapjak. Nedves kézzel golyókat formázok, megforgatom zsemlemorzsában, és forró olajban megsütöm.

4 adag lesz belőle. Eredeti recept innen.

0 megjegyzés: