Sajtot panírozgatni nincs kedvem, a bolti (most) nem játszik, ez a recept mindkét problémára megoldás. Gyorsabb és kisebb felfordulással jár, mint a hagyományos verzió. És nem folyt bele az olajba a sajt fele (jééééj)… A legjobb frissen-forrón, de másnap is “vállalható”.
Hozzávalók:
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 4-6 kanál liszt
- 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- opcionális: szerecsendió, 1 gerezd zúzott fokhagyma
- zsemlemorzsa
- a sütéshez: olaj
A zsemlemorzsa kivételével összekeverem a hozzávalókat - puha formázható masszát kell kapjak. Nedves kézzel golyókat formázok, megforgatom zsemlemorzsában, és forró olajban megsütöm.
4 adag lesz belőle. Eredeti recept innen.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése