2014. január 20., hétfő

Rántott sajtgolyók

Sajtot panírozgatni nincs kedvem, a bolti (most) nem játszik, ez a recept mindkét problémára megoldás. Gyorsabb és kisebb felfordulással jár, mint a hagyományos verzió. És nem folyt bele az olajba a sajt fele (jééééj)… A legjobb frissen-forrón, de másnap is “vállalható”.

Hozzávalók:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 4-6 kanál liszt
  • 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • opcionális: szerecsendió, 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez: olaj

A zsemlemorzsa kivételével összekeverem a hozzávalókat - puha formázható masszát kell kapjak. Nedves kézzel golyókat formázok, megforgatom zsemlemorzsában, és forró olajban megsütöm.

4 adag lesz belőle. Eredeti recept innen.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Post it helyett–gyümölcsrizs Leginkább csak azért, hogy tudjam legközelebb az arányokat. Meg így hátha gyakrabban eszembe jut. Hozzávalók: 15 dkg kerekszemű rizs víz + tej cukor (pár teáskanálnyi) 2 dl tejszín… Tovább
  • Kávés minitorták A kapucsínós változatot már többször elkészítettem Nigella házi istennős könyvéből, most a mellette lévő oldalon lévő másik kávés-csokis cupcake volt soron. Igazából meglehetősen nehéz dönteni, hogy melyik a jobb a kettő kö… Tovább
  • “Avocado Mayo”Az avokádó általában guacamole-ként végzi, esetleg csak felszeletelem és úgy megy a szendvicsbe. Van azonban egy harmadik – nálam – jól bevált felhasználási módja. Ez az avokádós majonéz. Illetve csak félig majonéz, mert a ké… Tovább
  • Oreo keksz házilag Mandy receptje volt az utolsó csepp a pohárban, hogy akkor én ezt itt-és-most megcsinálom. Hatalmas pro hogy tök jól lehet hozzá használni a McDonaldsban lőtt Tom&Jerry-s sodrófát, kontra, hogy nekem túl édes a töltelék… Tovább
  • (at least)-5-a-day: 7. nap – Tejszínes gombaraguTömeg: 65,4 kg Reggeli: 2 szelet ropogós rozsos kenyér, krémsajt, uborka, narancslé (2 egység) Ebéd: krokett tejszínes újhagymás gombával* (3 egység) Uzsonna: 2 csokis muffin Vacsora: másfél magos ciabatta, májkrém, parad… Tovább

0 megjegyzés: