Rizotto árpából, azaz orzotto. :-) Szerintem most ettem először árpát. Határozottan tetszik, úgyhogy ezentúl gyakoribb vendég lesz az asztalon.
Hozzávalók:
- 1 kis hagyma
- 1/2 csésze árpagyöngy
- 3/4 csésze kukorica (ha mirelit, felengedve)
- 1/4 csésze parmezán + egy kevés a tálaláshoz
- 1/4 csésze fehérbor
- 2 csésze alaplé
- 2 csésze víz
- olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- friss bazsalikom a tálaláshoz
Végeláthatatlan rizottó recept van már a blogon, úgyhogy ezt most nem részletezem. Ugyanúgy készül, mint a hagyományos, csak a főzési ideje 40-50 perc. A kukoricát csak az utolsó 4-5 percben adom hozzá, amikor már majdnem teljesen puha az árpa.
2 adag lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése