2014. január 21., kedd

Kukoricás árpa-rizottó – “Végigfőzni a Meatless-t”

IMG_9198

Rizotto árpából, azaz orzotto. :-) Szerintem most ettem először árpát. Határozottan tetszik, úgyhogy ezentúl gyakoribb vendég lesz az asztalon.

Hozzávalók:

  • 1 kis hagyma
  • 1/2 csésze árpagyöngy
  • 3/4 csésze kukorica (ha mirelit, felengedve)
  • 1/4 csésze parmezán + egy kevés a tálaláshoz
  • 1/4 csésze fehérbor
  • 2 csésze alaplé
  • 2 csésze víz
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • friss bazsalikom a tálaláshoz

Végeláthatatlan rizottó recept van már a blogon, úgyhogy ezt most nem részletezem. Ugyanúgy készül, mint a hagyományos, csak a főzési ideje 40-50 perc. A kukoricát csak az utolsó 4-5 percben adom hozzá, amikor már majdnem teljesen puha az árpa.

2 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: