2014. január 21., kedd

Kukoricás árpa-rizottó – “Végigfőzni a Meatless-t”

IMG_9198

Rizotto árpából, azaz orzotto. :-) Szerintem most ettem először árpát. Határozottan tetszik, úgyhogy ezentúl gyakoribb vendég lesz az asztalon.

Hozzávalók:

  • 1 kis hagyma
  • 1/2 csésze árpagyöngy
  • 3/4 csésze kukorica (ha mirelit, felengedve)
  • 1/4 csésze parmezán + egy kevés a tálaláshoz
  • 1/4 csésze fehérbor
  • 2 csésze alaplé
  • 2 csésze víz
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • friss bazsalikom a tálaláshoz

Végeláthatatlan rizottó recept van már a blogon, úgyhogy ezt most nem részletezem. Ugyanúgy készül, mint a hagyományos, csak a főzési ideje 40-50 perc. A kukoricát csak az utolsó 4-5 percben adom hozzá, amikor már majdnem teljesen puha az árpa.

2 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sütőtökös-ricottás lasagne Eredetileg vegetáriánus lasagnét akartam sütni, csak sütőtökkel és ricottával, végül került bele egy kis húsos szalonna, mert volt egy kis maradék a hűtőben, ami más ételbe nem illett volna. Nagyon jó lett, biztosa fogom m… Tovább
  • Karfiolos rakott burgonya A klasszikus kolbászos tojásos rakott krumplit nem szeretem, ez a sajtos póréhagymás mártással nyakon öntött karfiolos változat viszont bármikor jöhet. Ha nem találunk koktélparadicsomot, paradicsomkarikákat, vagy aszalt p… Tovább
  • Grillezett töltött paprika Diétázóknak való étel, finom volt, de én egy fél órával utána már újra farkaséhes voltam – az étvágyam inkább egy férfié, mint egy nőé, csak a miheztartás végett. Levessel, vagy előételnek megállja a helyét, de főételként … Tovább
  • Pizzás csiga Egyik kedvenc sós péksüteményem a pizzás csiga, mivel a leveles tészta gyártásba már belejöttem, egy paradicsomszósz pedig nem kihívás, úgyhogy nekiálltam a saját verziómnak. Nagyon jó lett, és melyik pékségben készül a pi… Tovább
  • Csirkés quiche Nagyon jól eltaláltam most a gombát: a csirke után, a maradék zsiradékon, nagy lángon pirítottam, és piros ropogós réteg képződött rajta, nem esett össze rögtön, és kezdte el kiadni magából az összes vizet. Ki fogom próbál… Tovább

0 megjegyzés: