2009. január 28., szerda

Guacamole


Beálltam a guacamole készítők táborába. Elsőre elég ízetlen lett, most jobban eltalálhattam a dolgokat (vagy az avokádó volt sokkal jobb), mert megértettem, hogy miért rajong ezért a mártogatóért annyi ember.
Hozzávalók:
  • 1 avokádó
  • citromlé (kb 1 teáskanálnyi)
  • egy kicsi lilahagyma
  • 1 teáskanál tejföl
  • korianderzöld (nekem fagyasztott van, abból 1 kocka)
  • 1 paradicsom- nem volt itthon, és a boltban is csak rózsaszínek voltak, szóval ez most nem

Az avokádót félbevágtam, kikapartam a belsejét, és kicsit összeturmixoltam. Belekevertema  tejfölt, az apróra vágott hagymát, a koriandert. A citromlével és sóval ízesítettem. Opcionális: csili, fokhagyma, bors. Kenyér vagy tortillacips a tunkoláshoz. 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cukkinis lasagne Nagy zöldségfogyasztóként szerintem legalább olyan jó, mint a darált húsos, paradicsomos, besameles változat. A fokhagymás cukkini régóta nagy kedvencem köretként nagy kedvencem, most mindezt megfejeltem némi ricottával és… Tovább
  • Kávékrémes korongok Nem tudom megunni a leveles tésztából készült süteményeket. Ismét – a már többször bizonyított – házi leveles tésztát használtam. Elég sokat gondolkoztam, hogy mit is kívánok: kókuszt? kávét? csokoládét? A befutó kávés let… Tovább
  • Nektarinos cobbler Ismét egy amerikai sütemény. Úgy tűnik, van pár klasszikusuk, ami egyezik az ízlésemmel. A ’cobbler’-t – ami egyébként cipészt jelent – Nagy-Britanniában is ismerik, csak ők egy húsos (általában bárány) ételt értenek alatt… Tovább
  • Kókuszos habcsók Rettentően felgyűltek a tojásfehérjék a fagyasztóban, muszáj valamit kezdenem velük. Ennek a muszájnak az első állomása ez a kókuszos habcsók, ami a sima habcsók sokkal tömörebb, teasüteményszerűbb változata. Hozzávaló… Tovább
  • Mississippi torta Rengeteg változata létezik, a ’Mississippi mud cake’-nek, azaz a Mississippi iszapjáról elnevezett süteménynek. Az össze változatban közös a rengeteg csokoládé, és a ragacsos töltelék. Egyes források szerint a második vilá… Tovább

0 megjegyzés: