Újabb kosárformában sült sütemény. Nem „szórakoztam” se a málna, se a túró áttörésével, egyszerűen összeturmixoltam a málnát, a túróban meg amúgy sem zavarnak a kis szemcsék, amik arra utalnak, hogy túróról van szó – ezért a töltelék elég gyorsan készen lett. A kosárkaformák kikenése, valamint a tészta nyújtása, és formába illesztése az, ami viszonylag időigényes. A küllemével nem vagyok teljesen elégedett, de a málna sajnos sötétedik a hő hatására, kicsit a ronda-de-finom esete lett.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojássárgája
- tejföl (amennyit felvesz a tészta)
a töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 20 dkg málna
- 8 dkg keményítő
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
A liszteket elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a tészta többi hozzávalóját, és rugalmas tésztát gyúrók, fóliába csomagolva beteszem a hűtőbe (minimum fél órára). Közben elkészítem a tölteléket. A málnát összeturmixolom, hozzáadom a túrót és a keményítőt, és alaposan elkeverem. Végül hozzákeverem a tojást és a cukrot. Elég nagy eltérés lehet a túrók között, érdemes megkóstolni, hogy elég édes-e. A sütőt előmelegítem 175 fokra, és kivajazom és lisztezem a kosárformákat. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtom, és akkora köröket szúrok ki belőle, amivel ki tudom bélelni a formákat. A tésztával bélelt formákba kanalazom a tölteléket és 30 perc alatt megsütöm, és langyosan kiveszem a kész süteményeket a formákból.
Kb. 25 db lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése