A hétvégi menüvel kapcsolatban annyi volt a kérés, hogy valami ’bundázott’ legyen. Nem több és nem kevesebb. Ehhez az óhajhoz ezt sikerült kitalálnom, mert némi agymunka után arra jutottunk, hogy bundázott és sajtos…
Hozzávalók:
- egy kisebb csirkemellfilé (nekem normál méretűből volt 1,5 fél)
- 1 tojás
- fél csésze keményítő
- egy csésze liszt
- egy teáskanál sütőpor
- só, bors
- szerecsendió
- 2 maréknyi reszelt sajt
- olaj a sütéshez
A mártogatóhoz:
- 1 dl tejföl
- 1-2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
- 1 teáskanálnyi apróra vágott korianderzöld
- só
A húst kockákra vágom. A tojást villával felverem, majd simára keverem a keményítővel. Hozzáadom a sütőport és a lisztet és azzal is csomómentesre keverem. Némi vízzel hígítom (nem mértem, több adagban adtam hozzá keveset, mert elég sűrű kell legyen a tészta, különben lefolyik a húsról), és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem. Végül belekeverem a reszelt sajtot. Belemártom a húst és forró olajban aranyszínűre sütöm. A mártogatóhoz összekeverem a tejfölt, a majonézt és az aprított zöldfűszereket, és picit megsózom. Tetszőleges körettel és a tejfölös dippel tálalom a húst.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Szeretem a paniros dolgokat, és ez a mártogatos dolog külön tetszik. :)
Megjegyzés küldése