Nagyon gyorsan elkészül – miközben megfő a tészta, elkészül a mártás is. Bármilyen kéksajt jó hozzá, aminek nincs vastag héja (mint, pl. a camembertnek), gorgonzola, márványsajt stb. mindenki válasszon olyan erőset, amit szeret.
Hozzávalók:
- 20 dkg fusilli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg csiperkegomba (vagy erdei gomba)
- 2 dl tejszín
- 10 dkg kéksajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- petrezselyem
Miközben megfőzöm a tésztát, elkészítem a mártást. A gombát felvágom, és átforgatom a felhevített olajban, hozzáadom a zúzott fokhagymát, és még 2 percig pirítom. Felöntöm a tejszínnel, és pár percig nagy lángon főzöm, hogy besűrűsödjön. Hozzáadom a sajtot, és csak addig hagyom a tűzhelyen, amíg elolvad (nem szabad felforrjon), leveszem a tűzről, megsózom, megborsozom. Beleforgatom a leszűrt tésztát, és petrezselyemmel megszórva azonnal tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése