2009. július 17., péntek

Fusilli gombás – kéksajtos mártással

teszta1

Nagyon gyorsan elkészül – miközben megfő a tészta, elkészül a mártás is. Bármilyen kéksajt jó hozzá, aminek nincs vastag héja (mint, pl. a camembertnek), gorgonzola, márványsajt stb. mindenki válasszon olyan erőset, amit szeret.

Hozzávalók:

  • 20 dkg fusilli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg csiperkegomba (vagy erdei gomba)
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg kéksajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • petrezselyem

Miközben megfőzöm a tésztát, elkészítem a mártást. A gombát felvágom, és átforgatom a felhevített olajban, hozzáadom a zúzott fokhagymát, és még 2 percig pirítom. Felöntöm a tejszínnel, és pár percig nagy lángon főzöm, hogy besűrűsödjön. Hozzáadom a sajtot, és csak addig hagyom a tűzhelyen, amíg elolvad (nem szabad felforrjon), leveszem a tűzről, megsózom, megborsozom. Beleforgatom a leszűrt tésztát, és petrezselyemmel megszórva azonnal tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: