2009. augusztus 26., szerda

Újhagymás burgonya-fasírt feta sajtos mártogatóval

Könnyű nyári vacsora burgonyából, feta sajtból salátával. Nem minden hizlaló, bikiniellenes, üldözendő fogás, ami burgonyából készül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • egy csokor újhagyma
  • 25 dkg feta sajt
  • kakukkfű
  • 1 tojás
  • liszt
  • só, bors
  • 1 evőkanál citromlé
  • olaj
  • kevés tejszín és tejföl
  • kb. 2 maréknyi magozott fekete olajbogyó

A burgonyát megmosom, és héjában 25 perc alatt megfőzöm. Forrón meghámozom, és áttöröm. Hozzákeverem a felvert tojást, a vékonyan felkarikázott újhagymát, a feta sajt felét elmorzsolva és a citromlevet. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítem, és lefedve 1 órán át pihentetem a hűtőben. A masszából diónyi gombócokat formálok, ellapogatom, és lisztbe forgatom. Egy serpenyőben annyi olajat melegítek, hogy befedje az alját, és pár perc alatt mindkét oldalukon megsütöm a burgonya-fasírtokat. Közben villával összetöröm a maradék fetát, és kevés tejszínnel és tejföllel hígítom, majd belekeverem az apróra vágott olajbogyót. A burgonya-fasírtokat a mártogatóval és salátával tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkés taco Az egyik Sarah-videóban láttam hasonlót, de vele ellentétben én nem bírom a csípőset, úgyhogy kicsit megszelídítettem a fűszerezést. Hozzávalók: lágy kukoricatortilla (kisméretű, nekem 12 darab volt a csomagban) csirkemellf… Tovább
  • Avokádó saláta paprikával és paradicsommal – “Végigfőzni a Meatless-t” A könyvben visszakanalazzák a salátát az avokádó héjába, nekem elég kicsi avokádóm volt, nem fért volna el benne, és egyszer kellene a héja, nyilván akkor nem sikerül szépen szétvágni…Mindegy, tálkából is tökéletes :-) Vagy … Tovább
  • Édesburgonya tócsni …illetve a könyvben, ahonnan a recept van, latkes. A lényeg ugyanaz, valamilyen földben termő zöldség (burgonya, répa, édesburgonya…) lereszelve, különböző hagymákkal ízesítve + tojás, liszt, és végül olajban megsütve. Hozzá… Tovább
  • Spárgás-kecskesajtos frittata – “Végigfőzni a Meatless-t” Tojás, spárga és kecskesajt. Szerintem mindent elmondtam. :-)Nagyon jó döntés volt beszerezni a három öntöttvas serpenyőt. Tökéletesek frittatához, serpenyős pizzához, vagy minimál stílusú sütök egy kis csirkét és mellédobok… Tovább
  • Ananász-uborka salsa Tovább tartott ezt a kis ábrát elkészíteni, mint magát az ételt :-).Van fotó is, megmutatom azt is: A recept ismét Sarah Carey, és Everyday Food, csak én kihagytam a chilit, mert puhányok vagyunk. Nem jut eszembe semmi okoss… Tovább

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Nagyon jól hangzik! Az olajbogyót én kihagynám, de ez nagyon jó kis étel lehet!