2009. augusztus 26., szerda

Újhagymás burgonya-fasírt feta sajtos mártogatóval

Könnyű nyári vacsora burgonyából, feta sajtból salátával. Nem minden hizlaló, bikiniellenes, üldözendő fogás, ami burgonyából készül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • egy csokor újhagyma
  • 25 dkg feta sajt
  • kakukkfű
  • 1 tojás
  • liszt
  • só, bors
  • 1 evőkanál citromlé
  • olaj
  • kevés tejszín és tejföl
  • kb. 2 maréknyi magozott fekete olajbogyó

A burgonyát megmosom, és héjában 25 perc alatt megfőzöm. Forrón meghámozom, és áttöröm. Hozzákeverem a felvert tojást, a vékonyan felkarikázott újhagymát, a feta sajt felét elmorzsolva és a citromlevet. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítem, és lefedve 1 órán át pihentetem a hűtőben. A masszából diónyi gombócokat formálok, ellapogatom, és lisztbe forgatom. Egy serpenyőben annyi olajat melegítek, hogy befedje az alját, és pár perc alatt mindkét oldalukon megsütöm a burgonya-fasírtokat. Közben villával összetöröm a maradék fetát, és kevés tejszínnel és tejföllel hígítom, majd belekeverem az apróra vágott olajbogyót. A burgonya-fasírtokat a mártogatóval és salátával tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Nagyon jól hangzik! Az olajbogyót én kihagynám, de ez nagyon jó kis étel lehet!