2009. október 25., vasárnap

Kókuszos-csokis muffin

muffin1

Lehet, hogy a közeljövőben meg fognak kicsit szaporodni a muffin receptek, mert az esti iskola vacsoraidőben van, és kell valamit ennem előtte, vagy vinni a szünetre, erre eddig a muffin tűnik a legjobb választásnak, mert a maradék tökéletes másnap reggelire. El lehet hagyni a tetejéről a kocka csokikat, de akkor érdemes 15 dekát tenni a tésztába a 10 helyett.

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • ¾ csésze cukor
  • pár csepp vaníliaaroma vagy 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A sütőt 200 fokra előmelegítem, és tepsire teszem a szilikon muffin-formákat, vagy a muffintepsit kivajazom-lisztezem, vagy kibélelem papírral. A lisztet, a sütőport és a kókuszt összekeverem egy tábla apróra vágott csokoládéval. A tojásokat elektromos habverővel addig keverem a cukorral és a vanília aromával (vagy kivonattal), amíg kifehéredik, és piskótatészta-szerű állagú lesz. A tojáshabhoz keverem a tejet, majd a lisztes keverékhez öntöm. Addig keverem, amíg nagyjából csomómentes lesz, és a formákba kanalazom (3/4-ig legyenek csak). Mindegyik tetejére teszek egy kocka csokit, és 15-20 perc alatt megsütöm.

12-15 darabhoz. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkemájpástétom Nem eszem belsőséget, soha, kivéve időnként némi májkrémet. Persze csak a hozzávalók gondos elolvasása után, ha nem bőrke/szőrke/tüdőke/kollagénke, csak akkor jöhet. Most arra jutottunk anyámmal, hogy a legjobb az, ha csiná… Tovább
  • Müzlis-fahéjas csiga Újabb nemszeretem-sütemény. Ezúttal azért, mert egyesek unták a müzli-joghurt reggeliket. Végül is ebben is van mindkettő, de kicsit más formában. Semmi eget rengetőt nem csináltam, csak egy alap kelt-tésztában a liszt har… Tovább
  • Zabpelyhes-mazsolás muffin … avagy részemről fogyókúra-muffin, mert nem szeretem, így egy darabot sem eszem belőle :-) Amúgy a tesztközönség szerint nagyon finom, sütés közben totál karácsony-illat lesz tőle a lakásban, és másnap (sőt harmadnap) is … Tovább
  • Kukoricalepény avokádóval A GoodFood szerint ez egy tipikus ausztrál reggeli (brunch). Sajnos mostanában ritkán érünk rá egy ráérős-kiadós brunch-ra, ezért vacsora és ebéd lett belőle. Hozzávalók: 2 doboz kukorica konzerv (330 g-os) … Tovább
  • Gofri I. Egy ideje vágytam már egy olyan gofrisütőre, ami nem téglalap, hanem cikkekből álló gofrit süt. Pár hét mászkálás után sikerült is beszerezni a készüléket (hosszabban itt). Most elindult a próbálgatás és a kísérletezgetés a … Tovább

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Mennyire vagy megelégedve a szilikon formákkal?
Nekem sima IKEA-s van, papírral használom, ez milyen?

Jah, és kókusz, csoki? Gyilkos, halló!

Lilla írta...

szerintem nagyon jó dolog ez a szilikon forma, könnyű elmosni, annak ellenére, hogy ilyen redős, és jól kijönnek belőle. nekem is van ikeás tepsim és papírom, azt is szoktam használni, de némelyik tészta abba beleragadt, kivajazni-lisztezni meg macera nagyon. ebbe eddig nem ragadt bele egy sem.

szepyke írta...

ok, szerintem meggyőztél!:)