2009. október 25., vasárnap

Kókuszos-csokis muffin

muffin1

Lehet, hogy a közeljövőben meg fognak kicsit szaporodni a muffin receptek, mert az esti iskola vacsoraidőben van, és kell valamit ennem előtte, vagy vinni a szünetre, erre eddig a muffin tűnik a legjobb választásnak, mert a maradék tökéletes másnap reggelire. El lehet hagyni a tetejéről a kocka csokikat, de akkor érdemes 15 dekát tenni a tésztába a 10 helyett.

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • ¾ csésze cukor
  • pár csepp vaníliaaroma vagy 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A sütőt 200 fokra előmelegítem, és tepsire teszem a szilikon muffin-formákat, vagy a muffintepsit kivajazom-lisztezem, vagy kibélelem papírral. A lisztet, a sütőport és a kókuszt összekeverem egy tábla apróra vágott csokoládéval. A tojásokat elektromos habverővel addig keverem a cukorral és a vanília aromával (vagy kivonattal), amíg kifehéredik, és piskótatészta-szerű állagú lesz. A tojáshabhoz keverem a tejet, majd a lisztes keverékhez öntöm. Addig keverem, amíg nagyjából csomómentes lesz, és a formákba kanalazom (3/4-ig legyenek csak). Mindegyik tetejére teszek egy kocka csokit, és 15-20 perc alatt megsütöm.

12-15 darabhoz. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mogyoróvajas csirkepástétom Életemben másodszor megsütöttem egy egész csirkét, amit nyilvánvalóan nem ettünk meg ketten egy ültő helyünkben – nem is ez volt a cél. Sok recept ír maradék sült csirkét, meg bolti grillcsirkét, ezek nálam elég felejtősek,… Tovább
  • Ricottás szendvicskrém Valamelyik nem túl régi Nők Lapja Konyhában láttam egy paprikás-túrós szendvicskrémet, onnan jött az ötlet a maradék ricotta és olajbogyó hasznosítására. Nagyon jó szendvicset lehet belőle csinálni: ricottás krém – rukkola … Tovább
  • Sült alma (‘apple fritter’) Kicsit rám jött mostanában a ‘junk-food’-evés, meg kókadozott is itthon két alma, a két dolog kombinálása meg erre vezetett… Mentségemre szóljon, hogy ez nagyrészt a vacsorát jelentette, nem egy három fogásos ebéd után tünt… Tovább
  • Epres-nutellás panini Folytatódik a születésnapi eper-dömping. Az epres keksz és gofri után itt a nutellás-epres panini. Elég erős indítása a napnak, ezután kétszer meg kell gondolni a további menüt, hogy ne az legyen belőle, hogy “jó-jó, de hát… Tovább
  • Kókuszos tejberizs karamellizált mangóval Tej- és liszt allergiásoknak tökéletes desszert – se liszt, se tejtermékek, és a kókusztejben főtt tejberizs legalább olyan finom, mint a hagyományos, tejes változat. Mi reggelire ettük, ezért a rizst már este megfőztem, hog… Tovább

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Mennyire vagy megelégedve a szilikon formákkal?
Nekem sima IKEA-s van, papírral használom, ez milyen?

Jah, és kókusz, csoki? Gyilkos, halló!

Lilla írta...

szerintem nagyon jó dolog ez a szilikon forma, könnyű elmosni, annak ellenére, hogy ilyen redős, és jól kijönnek belőle. nekem is van ikeás tepsim és papírom, azt is szoktam használni, de némelyik tészta abba beleragadt, kivajazni-lisztezni meg macera nagyon. ebbe eddig nem ragadt bele egy sem.

szepyke írta...

ok, szerintem meggyőztél!:)