2010. január 25., hétfő

Ropogós csirkecsíkok

csirkecsikok1

Nem tudom, mennyire hasonlít ez a recept a KFC-ben árult csirke csíkokhoz, mert sosem szoktam ott enni, és nem is az volt a cél, hogy lemásoljam azt az ételt. Egyszerűen izgatott egy ideje a corn flakes-es panírozás. Arra jutottam, hogy nagyon jó, jelen állás szerint jobb, mint a zsemlemorzsás változat. Ismétlés várható, mert még van egy jó nagy adag corn flakes a zacskóban, máshogy pedig nem szeretjük…

Hozzávalók:

  • liszt
  • fűszerek (oregano, szerecsendió, só, bors, pirospaprika, majoranna, fokhagymapor, zellersó, bazsalikom)
  • tojás
  • corn flakes
  • csíkokra vágott csirkemell filé
  • a sütéshez olaj

A lisztet tetszés szerint fűszerezem (én a fent felsoroltakat használtam, de lehet chilivel vagy bármi mással bővíteni a sort, ami illik a csirkéhez), és előveszek három mélytányért. Az elsőbe a fűszeres liszt kerül, a másodikba pár felvert tojás, a harmadikba pedig összetört corn flakes. Én kézzel törtem össze, lehet zacskóba tenni, és sodrófával csapkodni, szerintem a corn flakes kellemesen masszírozza a tenyeret összezúzás közben. Innentől megegyeznek a lépések a hagyományos panírozáséval: a húst először lisztbe, majd tojásba, végül corn flakesbe forgatom, és forró olajban pár perc alatt megsütöm. Hasábburgonyával és ketchuppel tálalom.

Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Curry-s, karfiolos sült csirkecomb A kiindulási pont a magyar GoodFood egyik receptje volt – a sok kép közt megbújik néhány pársoros, jellemzően nagyon egyszerűen elkészíthető recept is, fogok még mazsolázni köztük – kicsit variáltam csak: jobb szeretem az al… Tovább
  • Cobb saláta A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány későn beeső vendégnek a hűtőszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat… Tovább
  • Csirke paradicsommal és olajbogyóval A Pinteresten jött szembe ez a recept (itt van az eredetije), jópofa dolog a Pinterest, és elégedett vagyok magammal, mert a food-táblámra berakott receptek közül már egy csomót megcsináltam.A hús egyébként nagyon finom :-) … Tovább
  • Taquito (Flauta) Illetve “fitness” taquito, mert nem olajban sütöttem őket, hanem sütőben. A taquito (avagy flauta) kisméretű tortillalap csirkés vagy marhahúsos töltelékkel töltve, szorosan feltekerve és olajban megsütve. Rendszerint kettév… Tovább
  • Csirkés-BBQ pizza Januárban megvettem a TV paprika magazint, mert egy akkora hamburger volt a címlapján, hogy egyszerűen nem hagyhattam ott – sütöttem is utána hamburgert, cheddarral, ahogy kell. Van benne 3 ígéretes lencsés recept is, amikre… Tovább

5 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Ez igen! szeretem a rántottat, a csirkét, a ropogósat, együtt pedig remek:)

Lilla írta...

akkor próbáld ki mindenképpen! :-)

mandy tarragon írta...

Jól néz ki, superbowl-ra szerintem bevállaljuk :)

szepyke írta...

Én sem tudom, hogy mennyire hasonlít, bár én szoktam ott enni, mert imádom, hogy csípős a panír.
Imádom, amikor egy panír ropog! Ez pont ilyen lehet!:)

Lilla írta...

ez nem csípős, mert nem szeretem a csípőst, de ha jó sok chilit keversz a lisztbe az lesz....