2010. január 29., péntek

Sajtos labdacsok

sajtos1

Nagyon hasonló a sajtos rolóhoz, de az elkészítéséhez nincs szükség speciális eszközre (köröket akár kicsi pohárral is lehet szaggatni), és ezeket a sajtos labdacsokat egyszerre el lehet tüntetni, ami esetleg számíthat egy buli utáni takarításnál. Mert ez egy igazi buli-kaja, remekül megy mellé a sör, és garantáltan pikk-pakk elfogy.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 tojás
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 9 dkg reszelt füstölt sajt
  • só, bors, szerecsendió
  • szezámmag
  • reszelt sajt (az oldalára, nem mértem, hogy mennyi kellett)

A leveles tésztát vékonyra nyújtom, egy tojást villával felverek, és megkenem vele a tésztát (a tojás maradékára szükség lesz), megsózom, és megszórom szezámmaggal. A tésztából 3-4 cm átmérőjű köröket szúrok ki, és előmelegített sütőben (200 fok, légkeverés) megsütöm őket. A maradék tojást (ami összesen kb. 1,5) elkeverem a liszttel, majd felengedem a tejjel, és sűrűre főzöm. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem, és belekeverem a vajat és a reszelt füstölt sajtot. Miután a tésztakorongok és a krém is kihűlt, kettesével összeragasztom őket, és az oldalukat reszelt sajtba forgatom.

Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Hamburgerzsömle A hamburgerhús mindigis házi volt, de most már a zsömle is az. Limarától, Mandy közvetítésével.Amúgy szendvics alapnak is nagyon jó. Másnap is, és azután is. Hozzávalók: a tésztához: 1 dl tej 1 evőkanál cukor só 20 g olaj 1… Tovább
  • Gombás-kecskesajtos sült tészta – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb sajtos-tésztás sült “cucc”. Mert abból sosem elég. Ez még a szokásosnál is egyszerűbb, mert nem igazi besamel készül, csak el kell keverni a tejet és a lisztet és felforralni. Nincs pirítgatás, összecsomósodás, liszt-o… Tovább
  • Brokkolis-sajtos sült tészta – “Végigfőzni a Meatless-t” Kis egyszemélyes hétköznapi ebéd. Megfőztem reggel, elzúztam a suliba, ebédszünetben gyorsan haza, megmelegít, belapátol, vissza a suliba. Még egy kávé is belefért. Mert szerencsére pont jött a busz. :-) Hozzávalók: 10 dkg … Tovább
  • Kukoricaleves cheddarral – “Végigfőzni a Meatless-t” Még mindig nem szeretek levest fotózni, kevés vagyok hozzá. Meg türelmem sincs. Meg azt hiszem kéne valami kulturáltabb tányér. Na mindegy. Szóval a lényeg: kukorica, krumpli és cheddar. A világosabbik fajta. Meg némi fűszer… Tovább
  • Sajtos makaróni – “Végigfőzni a Meatless-t” Azt írta a könyv, hogy ez a szokásosnál “könnyebb” verzió (nem elkészítésre, hanem kalóriára). Hááát azokkal az adagokkal biztosan, 6 dkg tészta két főre még szerintem is nagyon kevés, úgyhogy a receptből kiindulva kicsit át… Tovább

2 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Ez gyorsan elkészülhetett, jó ötlet!

szepyke írta...

És egy falat az egész!:))