2010. február 19., péntek

Banános muffin

muffin1

A múltkori meggyes forró csokis muffin csak egy teszt volt, hogy megtudjam, hogyan viselkednek ezek a porok sütés közben. Az igazi probléma ugyanis az, hogy a korábban említett gigantikus forró csoki csomagban volt 20 darab banános is, ami ihatatlannak bizonyult. Az pedig kizárt, hogy csak úgy a szemétbe dobjam a maradék 19-et (ami most már csak 17, haladunk), ezért muffint sütöttem belőle némi valódi banán felhasználásával. Nem bíztatok senkit sem ennek a terméknek a megvásárlására, akinek nem lapul a szekrényben belőle, használjon helyette 1-1 evőkanálnyi cukrot, keményítőt, és kakaóport. A banánaroma nem fog hiányozni belőle…

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg sötétbarna nádcukor
  • 2 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 2 banán
  • citromlé
  • 7 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag banános forrócsoki por (ennek hiányában 1-1 evőkanál keményítő, cukor, kakaó)

Egy 12 lyukú muffin tepsibe 8 muffinpapírt teszek, a maradék 4 mélyedést félig töltöm vízzel, és a sütőt előmelegítem 190 fokra (légkeveréssel). A vajat és a cukrot egy tálba teszem, pár mp-re a mikróba rakom, hogy a vaj kicsit megpuhuljon, majd habosra keverem. Hozzákeverem a forrócsoki port, majd a tojással homogénre keverem. A lisztet elkeverem a sütőporral, majd 2-3 részletben a tésztába dolgozom. A pár darabba tört banánt meglocsolom kevés citromlével, és villával összetöröm. A banánt és a tejet a tésztához keverem, a muffinpapírokba kanalazom, és kb. 20 perc alatt megsütöm.

8 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ribizlis túrótorta Az eredeti a NLK-s recept lett volna, ha nem olyan hanyagul olvasom el, ahogyan szoktam, illetve ha nem hagyok ki/helyettesítek egyes anyagokat élből mással. Így aztán több változtatás lett benne, mint eredetileg akartam. … Tovább
  • Joghurtos csokoládéfagylalt Rákaptam a házi fagylalt készítésre, ami mindig úgy indul, hogy előveszek egy nagy doboz 0%-os joghurtot, aztán hol-ez-hol-az kerül bele. Nagyon sok fagyi fogy nálunk, és nem akarok még gömbölyűbb lenni, ezért nem tejszíne… Tovább
  • Briós/kalács Megkívántunk valami kalácsfélét, meg a nutella is nagyon régen ki van bontva (elég hihetetlen, de nálunk senki sem jár rá kanállal a kézben, mondjuk nálam ez kevésbé furcsa, mint egyeseknél). A bolti kalács-nutella páros v… Tovább
  • Csokoládékrémes muffin II. Alapvetően elégedett vagyok a vincze kiadó szakácskönyvtár sorozatával, a sok kis könyvből 5 megvan, gyakran forgatom őket és gyakran is főzök (sütök) belőlük, és egy iszonyatosan nagy katasztrófát leszámítva eddig mindig … Tovább
  • Kókuszos kekszgolyó Mindenki mindig a saját receptjére esküszik, az a legjobb. Hát az a helyzet, hogy kókuszba hempergetett kekszgolyóban én vagyok a legjobb. Ez is a hozzávalókon múlik (meg a nagyszerű segéderőn, ugye hugi). A minőségen és a… Tovább

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

fincsi!

szepyke írta...

Azok a bizonyos banános csokiporok...:))))

Lilla írta...

pontosan.... :-)))))))