2010. február 1., hétfő

Mézes sárgarépakrémleves

repaleves2

Igazi téli vitaminbomba egzotikus hozzávalók nélkül. A leves édességét nagyszerűen egészíti ki a tejföl savanykássága. Lehet „tüzesre” is készíteni, és a sárgarépával egy időben chili-pelyhet, vagy apróra vágott chili paprikát adni hozzá.

Hozzávalók:

  • 1 póréhagyma
  • 60 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál méz
  • kb. 1,5 liter zöldségalaplé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 babérlevél

a tálaláshoz:

  • tejföl
  • pirított kenyérkockák

A hagymát felkarikázom, és a répát nagyobb darabokra vágom. Az olajon megpárolom a póréhagymát, majd hozzáadom a sárgarépát és a mézet, és 2-3 percig együtt párolom őket. Felöntöm a zöldségalaplével, beleteszem a babérlevelet, és fedő alatt kb. 30 percig főzöm. Ezután kiveszem a babérlevelet, összeturmixolom (én hagytam benne zöldségdarabokat), sózom, borsozom és tejföllel és pirított kenyérkockákkal tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Póréhagymás-csirkés burgonyaleves Ismét egy levesnek álcázott főzelék, vagy egytálétel, ki minek szereti hívni. Rengeteg hús is van benne, csirkemellfilé, sonka (vagy tarja), és ropogós szalonnaszeletek, nekünk ez után már csak sütemény csúszott le. Hideg … Tovább
  • Póréhagymás csirkefasírt Újabb maradékból készült étel, ezúttal egy kis főtt csirkehúst használtam fel egy teljesen új fogáshoz, ami ráadásul a fogyókúrámba is beilleszthető (a kitűzött cél 25%-a már megvan). A húsgolyókat nem bő olajban sütöttem,… Tovább
  • Borsós-póréhagymás spagetti Villámgyorsan elkészíthető, nyarat idéző fogás, amit ráadásul egész évben bármikor elkészíthetünk – póréhagyma és mirelit zöldborsó mindig van a boltban. A legtöbb tészta igazán csak frissen jó, de ez még másnap is jó volt… Tovább
  • Mézes sárgarépakrémleves Igazi téli vitaminbomba egzotikus hozzávalók nélkül. A leves édességét nagyszerűen egészíti ki a tejföl savanykássága. Lehet „tüzesre” is készíteni, és a sárgarépával egy időben chili-pelyhet, vagy apróra vágott chili papr… Tovább
  • Póréhagymás cannelloni Gyorsan akartam valamit összeütni másnapra, ezért száraztésztához nyúltam. Az a remek a cannelloniban és a lasagneban, hogy nem kell előfőzni, sokszor a mártással sem kell órákig vacakolni, a sütőben pedig már „magától kés… Tovább

1 megjegyzés:

Szamóca írta...

Ez nagyon tetszik, mentettem.