2010. február 16., kedd

Sonkás-avokádós saláta

salata1

Tipikusan a semmi extra/bonyolult vonalat képviseli ez a saláta, ennek ellenére mégis nagyon finom. Újabb darabja a súlycsökkentő törekvésemnek (lesz még pár, mert még 9-10 kilótól akarok megszabadulni). Én nem rajongok a mustárért, ezért kevés diétás majonézt tettem rá. Nagyon jól szállítható, ezért ideális dobozolni való ebéd, de az avokádót érdemes csak reggel, indulás előtt felvágni, mert nagyon könnyen és hamar barnul, még a citromlé ellenére is (és az öntetet külön dobozba tenni, hogy ne áztassa el a salátát).

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 1 kis doboz konzerv kukorica
  • 15 dkg sonka
  • 2 avokádó
  • kb. 10 dkg reszelt sajt (ementáli vagy gouda)
  • citromlé

Az öntethez:

  • 2 evőkanál magos mustár
  • 4 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál olívaolaj

A kukoricát lecsöpögtetem, a salátát nagyobb, a sonkát kisebb csíkokra vágom. Az avokádót félbe vágom, a magot kiszedem, és egy kanállal kiemelem a húsát a héjából. Kockákra vágom, és meglocsolom citromlével. Az öntethez összekeverem a mustárt, a citromlevet és az olívaolajat. Egy nagy tálban összekeverem a salátát, a sonkát, a kukoricát a reszelt sajtot és az avokádót, meglocsolom az öntettel, és azonnal tálalom.

4 fogyókúrás ebéd/vacsora. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Grillezett csirke/halburger avokádóval Még mindig nem unom a hamburgereket :-) szerencsére Levi sem, úgyhogy folytathatom még egy darabig a témában való elmélyülést. Ez most egy tex-mex utralight (mivel chili nincs benne csak avokádó meg hamburgerzsemle meg ku… Tovább
  • Kukoricalepény avokádóval A GoodFood szerint ez egy tipikus ausztrál reggeli (brunch). Sajnos mostanában ritkán érünk rá egy ráérős-kiadós brunch-ra, ezért vacsora és ebéd lett belőle. Hozzávalók: 2 doboz kukorica konzerv (330 g-os) … Tovább
  • “Taco” gofri Már egy ideje szemezgettem ezzel a recepttel, és volt a hűtőben egy fél csomag bab, amit el akartam használni (most pedig pápá szárazbabok, hello kizárólagos konzervhasználat). Rájöttem, hogy nekem olyan konyha kéne, amiben… Tovább
  • Taco saláta Még mindig a reader’s digest könyvből, most egy húsos ételt választottam. Nem tudok erre jobb kifejezést, mint egészséges-guilty/comfort food. Ha valaki vállalja, hogy sok kis dobozkát visz, még munkahelyre is lehet vinni (… Tovább
  • “Avocado Mayo”Az avokádó általában guacamole-ként végzi, esetleg csak felszeletelem és úgy megy a szendvicsbe. Van azonban egy harmadik – nálam – jól bevált felhasználási módja. Ez az avokádós majonéz. Illetve csak félig majonéz, mert a ké… Tovább

5 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Boldog névnapot :)

Lilla írta...

köszi :-)

Felhőlány írta...

Boldog névnapot kívánok Neked! :)
Bár a fogyókúrát csak hírből ismerem... imádom az ilyen friss zöldséges salátákat!

szepyke írta...

Boldog névnapot!:)És avokádóóóóóóóóó minden mennyiségben! Nálam még érnek a hűtőben...:)))

Lilla írta...

köszi-köszi
és szepyke tudod már h mi lesz abból a rengeteg avokádóból?