2010. március 8., hétfő

Karfiolos csirkehúsleves

leves1

Nagyon egyszerű, csirkehússal gazdagított zöldségleves, ami a zöldfűszereknek és a reszelt sajtnak (parmezánnal és reszelt trappistával ettük, mindkét verzió jó volt) köszönhetően kap egy kis csavart. Frissen a legjobb, mert a levestészták szinte végtelen mennyiségű vizet tudnak magukba szívni, vagy ha előre kell elkészíteni, akkor a tésztát érdemes csak a melegítéskor belefőzni.

Hozzávalók:

  • 25 dkg karfiol
  • kb. 30 dkg kis kockákra vágott csirkemellfilé
  • 2 közepes sárgarépa
  • kb. 8-10 dkg levestészta
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 hagyma
  • zöldfűszerek
  • só, bors
  • reszelt sajt a tálaláshoz

A karfiolt kis rózsákra szedem, a hagymát és a sárgarépát felkockázom (az előbbit kisebbre). Az olajon átforgatom a húst, és addig sütöm, amíg nagyjából mindenhol kifehéredik, majd hozzáadom a zöldségeket, és kb. 5 percig együtt sütöm őket. Felöntöm a zöldségalaplével, zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítem, és fedő alatt kb. 10 percig főzöm. ezután belekeverem a levestésztát, és annyi ideig főzöm, amíg a tészta megfő, ha szükséges a levét vízzel vagy zöldségalaplével pótolom. Reszelt sajttal tálalom.

5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Céklás-csicseriborsós galette – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb galette (nemrég póréhagymából és burgonyából sütöttem egyet), sok őszi-téli zöldséggel megpakolva. Bár már tavasz van, ezek még mind könnyen elérhetők. Érdemes kipróbálni. Gyorsan elkészül, és nagyon egészséges. Hozzáv… Tovább
  • Pásztorpite-sajtos makaróni (shepherds mac) Van pár szuper új szerzeményem. Az egyik egy szakácskönyv, amit teljes egészében a mac’n’cheesenek szenteltek az írók. Csodálatos. Abszolút csodálatos. Egy másik pedig a Mickey Egeres habverőm. Amivel nyilvánvalóan még jobba… Tovább
  • BBQ csirkés taco Az egyik aktuális kedvencem a blogról a BBQ csirkés szendvics, most egy kicsit más formában, taco-ként készítettem el. Lehet, hogy így még jobban tetszik. Nehéz eldönteni. Ami a tacoba került: puha taco-hoz való búzatortil… Tovább
  • Fehérbab és gomba ragu – “Végigfőzni a Meatless-t” Jól haladok ezzel a végigfőzős-projekttel. Heti 3-4 receptet tűztem ki, és eddig sikerült is tartani.Persze jó lenne, ha már paradicsom-cukkini-spárga szezon lenne, akkor új “távlatok” nyílnának meg előttem. Nem mintha már a… Tovább
  • Spárga-répa saláta – “Végigfőzni a Meatless-t” Némi citromos öntet, nyers sárgarépa és zöld spárga. Tiszta tavasz. :-) Hozzávalók: 2-3 sárgarépa 1 csomag (500 g) zöld spárga 1 lilahagyma menta (vagy petrezselyem) só, bora 2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál citromlé A… Tovább

0 megjegyzés: